2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Külföld

Eltávolítják a kínai gyártmányú biztonsági kamerákat az ausztrál politikusok irodáiból

Biztonsági kockázatok miatt több tucatnyi kínai gyártmányú biztonsági térfigyelő kamerát távolítanak el az ausztrál politikai élet szereplőinek irodáiból - közölték az ausztrál kormány illetékesei, miután alig egy hete a védelmi minisztérium a saját irodáival kapcsolatban már hasonló lépést jelentette be.

  • Eltávolítják a kínai gyártmányú biztonsági kamerákat az ausztrál politikusok irodáiból

Több mint 250 ausztrál kormányzati épületben legalább 913 kínai gyártású térfigyelő kamerát szereltek fel - derült ki a múlt héten közzétett adatokból.

Richard Marles ausztrál védelmi miniszter a múlt héten azzal magyarázta a kínai kamerák eltávolítását, hogy ezzel a létesítmények teljes biztonságát akarják garantálni.

A pénzügyminisztérium kedden megerősítette, hogy korábban további 65 ugyanilyen térfigyelő kamerát szereltek fel ausztrál politikusok által használt irodákba, ezek lecserélése megkezdődött, de negyvenet még el kell távolítani, aminek határidejét áprilisra tűzték ki - fűzték hozzá a tárca illetékesei.

Korábban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is felléptek az ellen, hogy a kormányzati intézményekben kínai gyártmányú kamerákat telepítsenek biztonsági szempontból fontos helyszínekre. Azzal indokolták, hogy érzékeny információk szivároghatnának ki, ha a kamerákat gyártó kínai vállalatok kénytelenek lennének megosztani adataikat a pekingi hírszerző szolgálatokkal.

A térfigyelő kamerák gyártója a részben kínai állami tulajdonban lévő Hangzhou Hikvision Digital Technology és a Dahua Technology Co., amelyek feketelistán vannak Amerikában. A két vállalatnak az amerikai kereskedelmi minisztérium szerint szerepe volt a kínai Hszincsiang tartományban élő ujgur kisebbség "megfigyelésében" .

A Hikvision a vádakat visszautasítva hangsúlyozta, hogy termékei "megfelelnek az összes vonatkozó ausztrál törvénynek és szabályozásnak".

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nyilatkozott a Handelsblattnak. Többek között azt mondta, hogy sikernek tartaná, ha a NATO túlélné Trump második elnöki ciklusát, és Európának mostantól a saját védelmét kell finanszíroznia.
Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!