2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Eltaláltak a húszik egy svájci konténerhajót

A jemeni húszik által az M/V MSC SKY II nevű libériai zászló alatt hajózó, svájci tulajdonban lévő konténerszállító hajóra kilőtt két ballisztikus rakéta egyike eltalálta az Ádeni-öbölben közlekedő vízi járművet - közölte az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnoksága (CENTCOM) kedden.

  • Eltaláltak a húszik egy svájci konténerhajót

Az első jelentések szerint a hajón nem történt személyi sérülés, és a konténerszállító hajó nem kért segítséget, és folytatta útját - áll a CENTCOM közleményében.

Az Iránnal szövetséges húszik katonai szóvivője szerint több rakétával vették célba a hajót.

Az amerikai hadsereg közlése szerint a jemeni húszik egy ballisztikus rakétát is kilőttek Jemenből a Vörös-tenger déli részére, az azonban a vízbe csapódott.

Korábban az Egyesült Államok és Nagy-Britannia csapásokat mért jemeni húszi célpontokra, és a lázadók csoportját terrorszervezetté minősítette.

Az Irán által támogatott húszik a Vörös-tengeren közlekedő - szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő - kereskedelmi és hadihajókat támadják rendszeresen azóta, hogy Izrael októberben hadműveleteket kezdett a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ellen. A támadások miatt számos, Ázsiából Európába tartó teherhajó jóval hosszabb úton közlekedik, elkerülve a Vörös-tenger térségét.

Fotó forrása: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!