2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Körhinta 19:10

Külföld

Előzetes letartóztatásba helyezték a moszkvai terrortámadás négy vádlottját + videó

Elrendelte egy moszkvai bíróság a krasznogorszki Crocus City Hall elleni terrortámadás végrehajtásával megvádolt négy tádzsik állampolgár előzetes letartóztatását hétfőre virradóra.

  • Előzetes letartóztatásba helyezték a moszkvai terrortámadás négy vádlottját + videó

Dalerzson Mirzojev (30 éves), Szaidakrami Racsabalizod (30 éves), Samszidin Fariduni (25 éves) és Muhammadszobir Faizov (19 éves) előzetes letartóztatását május 22-ig rendelte el a Baszmannij kerületi bíróság, de ez meghosszabbítható addig, amíg el nem kezdődik a tárgyalásuk.

A vád halált okozó terrorcselekmény elkövetése szervezett csoport tagjaként, amiért életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki. Mirzojev, Racsabalizod és Fariduni elismerte bűnösségét.

A péntek este négy fegyveres által a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központnál végrehajtott mészárlásnak 137 halálos áldozata van, a nyilvántartott sebesültek száma pedig 182.

Moszkvában vasárnap megkezdődött a terrortámadás halálos áldozatainak azonosítási eljárása. Addig csak 62 halott kilétét sikerült megállapítani. Az eljárás egyes esetekben molekuláris genetikai szakértők munkáját is igényelheti, ami legalább két hetet vesz igénybe.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton közölte, hogy mind a négy támadót elfogták, amikor Ukrajna felé próbálták meg elhagyni Oroszországot. A terrorcselekménnyel kapcsolatban őrizetbe vettek még további hét embert, akiket eddig még nem neveztek meg.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Komszomolszkaja Pravda online kiadásában hétfőn megjelent publicisztikájában hangot adott álláspontjának, miszerint az Egyesült Államok a terrortámadással kapcsolatban megpróbálja tisztára mosni Ukrajnát, és az Iszlám Állam terrorszervezet emlegetésével próbálja önmagát és a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendszerét fedezni, amelyet maga hozott létre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!