2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Elővigyázatosak az olasz politikusok Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban + videó

Nem aratott osztatlan sikerült Olaszországban a NATO-főtitkár kijelentés, miszerint Ukrajnát mindenképpen fel kell venni a szövetségbe. Egyes római képviselők szerint erős kétségek vetődnek fel Ukrajna korlátlan támogatása és NATO-tagsága kapcsán.

  • Elővigyázatosak az olasz politikusok Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban + videó

Ukrajna a NATO tagja lesz, a kérdés nem a ha, hanem a mikor – ezt nyilatkozta a NATO-főtitkár a héten tartott NATO-csúcson. Jens Stoltenberg szavait a tanácskozás résztvevői megtapsolták, de a brüsszeli NATO-központ falain kívül már nem okoztak osztatlan sikert.

Olaszországban sem Ukrajna korlátlan katonai támogatásáról, sem a NATO-tagságáról nincs egyetértés. Míg a jobboldal további támogatásáról biztosítja Kijevet, addig a baloldalon erősödnek a hangok a béketárgyalások elindítása és a fegyverküldések leállítása mellett.

A Liga szerint a NATO-főtitkár javaslata, miszerint a szövetség a következő öt évre előre kapja meg az ukrajnai támogatás összegét, és azzal saját belátása szerint rendelkezzen, ellentmond a demokrácia alapvető szabályainak.

Egy olyan ország belépése a NATO-ba, amely jelenleg háborúban áll elég bonyolult. De nekem a Jens Stoltenberg által kért 100 milliós alap sem szimpatikus. Az én olvasatomban azt mondja, hogy szeretnék egy 100 milliárdos alapot létrehozni, mert akkor nem számít, hogy az emberek mire szavaznak és azt csinálok vele, amit akarok. Még akkor is, ha a kormányok változnak addig... Én viszont a demokrácia híve vagyok – mondta a Liga szenátora, aki szerint a javaslat azt is jelenti, hogy a NATO még 5 évig legalább háborút akar a tűzszünet lehetősége nélkül.

Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban a kormányfő egyértelműen fogalmazott. Giorgia Meloni többször is elmondta, hogy míg Ukrajna EU-tagságát támogatja, addig a NATO-ba való belépésével kapcsolatban erős kétségei vannak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!