2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Először került nő Dél-Korea élére

Letette hivatali esküjét Dél-Korea első női elnöke, az egykori diktátor, Pak Csong Hi lánya. Az államfő beiktatási beszédében felszólította Észak-Koreát: hagyjon fel atomprogramjával.

Az új elnök Szöul központjában tartott beszédét több ezren hallgatták a helyszínen. Pak Gun Hje úgy fogalmazott: elnöksége alatt a két Korea közti bizalomépítésre fog törekedni. „Arra kérem szomszédunkat, hogy a béke, illetve a közös fejlődés útját válassza, és hagyjon fel nukleáris terveivel”– mondta.

A hatvanegy éves politikus apja, a hajdani diktátor, Pak Csong Hi 1961-ben katonai puccsal szerezte meg a hatalmat. Kormányát tekintélyuralmi módszerei és az emberi jogok megsértése miatt élesen bírálták, az ország ugyanakkor az ő elnöksége alatt indult el a gazdasági korszerűsítés útján. Pak Gun Hje – apja 1979-es halála után – évekre eltűnt a közéletből. Az 1997-es ázsiai pénzügyi válság idején tűnt fel ismét, tizenöt éve a Nagy Nemzeti Párt vezetője.


A dél-koreai elnök, akit bírálói azzal vádolnak, hogy részt vett apja jogsértéseiben, thai és japán vezetőkkel tárgyalt elsőként beiktatása után.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!