2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Először jelent meg a brit uralkodó a nyilvánosság előtt daganatos betegségének diagnózisa óta

III. Károly király - az anglikán egyház legfőbb világi vezetője - és felesége, Kamilla vasárnap részt vett a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában tartott húsvéti istentiszteleten.

  • Először jelent meg a brit uralkodó a nyilvánosság előtt daganatos betegségének diagnózisa óta

Az egyórás ünnepi szertartás után a királyi házaspár személyesen köszöntötte az üdvözlésükre összegyűlt tömeget, és sok emberrel hosszasabban elbeszélgettek.

A Buckingham-palota - a királyi család londoni hivatala - február elején jelentette be részletek nélkül, hogy a 75 esztendős III. Károlynál orvosai daganatos betegséget diagnosztizáltak, és az uralkodó kezelése megkezdődött.

A király ellátja hivatalos államfői teendőit, megkapja a kormányzati iratokat és rendszeres heti audiencián fogadja Rishi Sunak miniszterelnököt is.

Hivatalos programokon azonban a diagnózis csaknem két hónappal ezelőtti bejelentése óta nem vett részt, és a vasárnapi windsori húsvéti szertartás volt az első alkalom, hogy megjelent a nyilvánosság előtt.

Nem volt jelen a kápolnában Vilmos trónörökös - Károly fia - és felesége, Katalin walesi hercegnő.

Katalin tíz napja bejelentette, hogy nála is daganatos betegséget diagnosztizáltak, és jelenleg ő is kezelésben részesül.

A 42 éves hercegnő januárban hasüregi műtéten esett át, és az első orvosi szakvélemény az volt, hogy a beavatkozást nem rákos elváltozás tette szükségessé.

A műtét a hivatalos tájékoztatás szerint sikeres volt, de az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy mégis daganatos megbetegedésről van szó.

A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni hivatala - sem a műtét okáról, sem a hercegnő betegségének pontos jellegéről nem közölt részleteket, és az sem ismeretes, hogy III. Károlynak milyen daganatos betegsége van.

A walesi hercegnő karácsony óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt. Állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken számtalan találgatás keringett egészen addig, amíg Katalin személyesen be nem jelentette, hogy daganatos megbetegedéssel kezelik.

Az udvar illetékeseinek háttértájékoztatói szerint a közeljövőben nem várható a hercegnő visszatérése közéleti feladatainak ellátásához.

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

Eva Vlaardingerbroek, holland politikai kommentátor is a CPAC Hungary előadói között volt és előadásában arról beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!