2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Előre be nem jelentett látogatásra Tunéziába utazott a török elnök

Előre be nem jelentett látogatásra Tunéziába érkezett szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnök - közölték nemzetközi hírügynökségek.

  • Előre be nem jelentett látogatásra Tunéziába utazott a török elnök

Az Anadolu török állami hírügynökség jelentése szerint Erdogan Kaisz Szaíd államfővel tárgyal.

A török elnököt elkísérte a külügy- és a védelmi miniszter, valamint a hírszerzés főnöke is.

Erdogan az első külföldi államfő, aki az októberben megválasztott Szaídnál látogatást tesz.

A török elnök két héttel azután érkezett Tuniszba, hogy Szaíd Tuniszban találkozott Fájez esz-Szarrádzzsal, a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány miniszterelnökével.

A török kormány novemberben biztonsági és katonai együttműködési megállapodást írt alá a tripoli székhelyű egységkormánnyal, kiváltva Görögország és más államok bírálatát. Decemberben a líbiai egységkormány és a török parlament ratifikálta a megállapodást.

A katonai megállapodás értelmében líbiai kérésre Törökország katonai kiképzőszemélyzetet és felszerelést küldhet Líbiába.

A kőolajban gazdag Líbia Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása és meggyilkolása óta gyakorlatilag káoszba süllyedt, és egymással rivalizáló fegyveres csoportok igyekeznek megszerezni az ország minél nagyobb része fölött az ellenőrzést.

A Líbia déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Halifa Haftar tábornok április 4-én indította meg csapatait az ENSZ által elismert kormány ellenőrzése alatt álló Tripoli elfoglalására. A hadművelet megakadt, ám december 12-én a tábornok bejelentette, hogy hamarosan döntő offenzívát indít a főváros elfoglalásáért.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Prime Projekt

Prime Projekt

A cél, hogy a diákönkormányzatokkal foglalkozó pedagógusok, önkormányzati ifjúsági referensek is részt vegyenek a képzésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!