2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Külföld

Ellopta a gépet a reptéri dolgozó, majd lezuhant vele

Ellopott egy utasszállítót egy férfi az Egyesült Államokban, majd fel is szállt a Seattle-i reptérről. Riasztották miatta a légvédelmet is, a légi forgalmat pedig leállították. Nem sokkal később egy kis szigeten lezuhant a géppel. A hatóságok szerint nem terrortámadást történt, a géptérítő valószínűleg meghalt.

  • Ellopta a gépet a reptéri dolgozó, majd lezuhant vele

Amatőr felvétel örökítette meg a szokatlanul alacsonyan repülő utasszállítót Seattle közelében. A gépet egy 29 éves reptéri dolgozó kötötte el, majd engedély nélkül fel is szállt, és a felszólítások ellenére sem akart leszállni. Ezért a légvédelmet is riasztották, két F-15-ös vette üldözőbe. Körülbelül 50 kilométert tett meg a kanadai légitársaság Q400-as típusú gépével, majd végül Oregon államban lezuhant.

Az amerikai hatóságok kizárták, hogy terrortámadást történt volna. „Két órával ezelőtt egy repülő lezuhant a Kretron-szigeten. Ez egy kis sziget a part mentén. Nem sokan élnek ott. A gépet a Sea-Tac reptérről vitték el. Információnk szerint egy személy volt rajta, ő irányította a gépet. Csinált valami figurát a levegőben. Több vadászgépet is riasztottak a bázisról. Nem utal semmi arra, hogy ez a személy kárt akart volna tenni bármiben, vagy meg akart volna támadni bármit” – mondta Paul Pastor, Pierce megye seriffje.

A reptéren a történtek miatt felfüggesztették a forgalmat. „Nem mondtak semmit, csak, hogy vészhelyzet van a futópályán. Ezután vagy 40 percig ott ültünk. De persze mindenki elővette a telefonját, hogy megtudja mi folyik, és láttuk ezt az őrült sztorit” – mondta egy utas.

A 2001. szeptember 1-i terrortámadások óta ez volt a legsúlyosabb eset az amerikai polgári légi közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!