2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Ellenzik Trump pittsburghi látogatását

A Fehér Ház bejelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök és felesége kedden ellátogatna abba a pittsburghi negyedbe, amelynek a zsinagógájában történt szombaton a 11 halálos és hat sebesült áldozatot követelő tömeggyilkosság, de a város polgármestere és több zsidó vezetője egyelőre ellenzi a látogatást.

  • Ellenzik Trump pittsburghi látogatását

A tömeggyilkosság hatására kiújult az országban a vita az elnök gyújtó hatású retorikájáról, amelyről bírálói – köztük Bill Peduto demokrata párti pittsburghi polgármester – azt mondják, táplálja a politikai ellenségeskedést és a jobboldali szélsőségességet. „Igenis van hatása a szavaknak” – jelentette ki Peduto a CNN hírtévének adott interjújában. Hozzátette, hogy szerinte az elnöknek várnia kellene a látogatással addig, amíg az összes temetést meg nem tartják.

Zsidó szokás szerint a halottakat 24 órán belül el kell temetni, de a nyomozás és amiatt, hogy 11 temetés megszervezése nem egyszerű, a szertartások egy részét halasztják.

Egy helyi zsidószervezet nyílt levelet intézett Trump elnökhöz – és ezt több tízezren írták alá –, és ebben kijelentik, hogy nem látják szívesen mindaddig, amíg „visszavonhatatlanul” el nem ítéli a fehér nacionalizmust.

Trump és kormánya már korábban visszautasította a vádat, hogy bátorítanák a fehér nacionalistákat és a neonácikat, akik viszont nyíltan támogatják őt.

Jeffrey Myers, a pittsburghi Élet Fája zsinagóga rabbija viszont azt mondta hétfőn az ABC tévének nyilatkozva, hogy az Egyesült Államok elnökét mindig szívesen látják.

Hétfőn vizsgálóbíró elé állították a tömeggyilkosság elkövetésével vádolt Robert Bowerst. Bowers tudomásul vette az ellene felhozott mind a 29 vádpontot, köztük az amerikai polgári szabadságjogok megsértését, amelyet az ügyészek gyűlöletbűncselekménynek tekintenek. Ha elítélik a vádlottat, akkor akár halálbüntetést is kaphat. Legközelebb csütörtökön kell a bíróság elé állnia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!