2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Elkészültek az olasz migránstáborok Albániában, pár napon belül meg is nyithatnak + videó

Elkészültek az albániai migránsközpontok, pár napon belül megnyithatnak. A hírt Giorgia Meloni jelentette be a mediterrán országok csúcstalálkozóján Cipruson. Az albániai migráns központ az olasz kormány innovatív kezdeményezése, hiszen a Földközi-tengeren keresztül érkezők menedékkérelme az Európai Unió határain kívül kerül majd elbírálásra. Több ország is példaértékűnek tartja a kezdeményezést. Jánosi Dalma tudósít Rómából.

  • Elkészültek az olasz migránstáborok Albániában, pár napon belül meg is nyithatnak + videó

Pár napon belül megnyitnak az albániai migránstáborok jelentette be Giorgia Meloni olasz miniszterelnök. Hozzáfűzte a rendkívüli időjárás miatt voltak kénytelenek pár hónapot késni, de a munkálatok befejeződtek.

Innovatív megoldásnak számít az illegális bevándorlás kezelése szempontjából - hangsúlyozta Meloni, mivel lehetőséget biztosít arra, hogy az Afrikából érkező migránsok menedékjogát az Európai Unió határain kívül bírálják el.

Ezt a tervet szorgalmazta egyébként Orbán Viktor magyar miniszterelnök is legutóbbi felszólalásában az Európai Parlamentben.

Ez jelentheti az egyedüli megoldást az illegális bevándorlás megállítására - hangsúlyozta Meloni is. Azaz, ha csak azok léphetnek Itáliába, akiknek jóváhagyták a menedékjogát.

Giogia Meloni a Med9 csúcstalálkozó keretében Cipruson jelentette be az örvendetes hírt. Fabrizio Bucci albán nagykövet közölte, hogy havonta háromezer személy ellátására alkalmas a létesítmény.

Az Albániában épülő migráns táborról szóló egyezmény Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Edi Rama albán elnök között 2023 nyarán jött létre. Az olasz lapok megjegyzik, hogy Soros György több alkalommal is támadta ezért az albán elnököt. Ez az első alkalom, hogy egy unión kívüli ország vállalja, az unióba érkező bevándorlók elhelyezését.

Több ország is köztük Nagy Britannia elismerően szólt Giorgia Meloni újító kezdeményezéséről és érdekeltek, hogy kövessék a modellt. A migráns központ működtetése ötéves időszakra 670-850 millió euró körül mozog, mely az olasz államháztartást terheli, a miniszterelnök szerint azonban még így is jelentős pénzösszeget takarít meg.

A belügyminiszter Matteo Piantedosi szerint jelenleg évente 1,7 milliárd eurót költ az állam az illegális bevándorlók fogadására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump

The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump

A The Wall Street Journal című amerikai lap pénteken publikált közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek úgy vélték, hogy Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt jobban kezelné az ukrajnai háborút vagy a közel-keleti válságot, mint Kamala Harris demokrata elnökjelölt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!