2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Elképesztő károkat okoznak a természeti csapások Ázsiában

Ítéletidő tombol Ázsiában. Pekingben száznegyven éve nem esett annyi eső, mint az elmúlt öt napban. A kínai fővárosban több tízezer embert evakuáltak az áradások miatt. Japánra trópusi vihar csapott le. Okinaván, mintegy 760 ezer embert szólítottak fel, hogy hagyják el otthonaikat a Khanun tájfun miatt. Dél-Koreában pedig a legmagasabb fokú hőségriasztás lépett életbe Az ország egyes részein 38 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is mértek.

  • Elképesztő károkat okoznak a természeti csapások Ázsiában

Kína fővárosában a napokban az elmúlt 140 év leghevesebb esőzését regisztrálták. Öt nap alatt csaknem 75 centiméter eső esett Pekingben.

Az özönvízszerű esőzések utakat tettek tönkre, áramszünetet okoztak, és legalább 20 halálos áldozatot követeltek, 27 ember pedig eltűnt.

Az árvíz súlyossága váratlanul érte a kínai fővárost. Pekingben általában száraz a nyár, és idén rekord meleget is mértek.

Míg a kínaiak életét az esőzés nehezíti, Japánban a Khanun tájfun pusztít. Az ország déli részén már halálos áldozatot is követelt a trópusi vihar, 11-en pedig megsérültek az ítéletidőben.

Az Okinaván élő, mintegy 760 ezer embert már kedden felszólították, hogy hagyják el otthonaikat és keressenek menedéket.

A ciklon 180 kilométeres óránkénti sebességgel söpört végig a Csendes-óceánon.

Közben Dél-Koreában a legmagasabb fokú hőségriasztás lépett életbe. Az ország egyes részein 38 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is mértek. A rekkenő hőség becslések szerint 23 ember halálát okozta országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!