2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Elítéltek négy holland vállalatot, amiért segítettek a Krími híd építésében

A holland ügyészség (OM) négy holland vállalatra és nyolc vezetőjére szabott ki bírságot, amiért megsértették az Európai Unió Oroszországgal szemben hozott gazdasági szankcióit azzal, hogy 2014 és 2017 között részt vettek a Kercsi-szoros két partját összekötő Krími híd építésében - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál pénteken.

  • Elítéltek négy holland vállalatot, amiért segítettek a Krími híd építésében

Az ügyészség közleménye szerint az érintett cégek különböző gépeket, gépalkatrészeket szállítottak, valamint technikai segítséget és egyéb szolgáltatásokat nyújtottak a 19 kilométer hosszú híd építéséhez - tette közzé az MTI.

"A Krími híd részben a holland tudás és szakértelem felhasználásának köszönhetően épült meg" - fogalmaztak.

Az ügyészség a vállatokra 5000 és 100 ezer euró közötti összegű pénzbírságot szabott ki, az érintetteket pedig 20 és 60 óra közötti közmunkára ítélte.

Közölték, további három vállalat és vezetőik ügyében is eljárás van folyamatban. Hozzátették: elegendő bizonyíték támasztja alá, hogy ez a hét cég bűncselekményt követett el a hatályos gazdasági szankciók megszegésével. A bűncselekményt szándékosan követték el, ugyanis "tudták vagy tudniuk kellett", hogy tevékenységük gazdasági szankciókat sért - írták.

A szankciók megsértését jelentő, tiltott áruk és szolgáltatások értékesítéséből a cégek mintegy 71 330 euró (mintegy 28,5 millió forint) összegű haszonra tettek szert. A jogellenesen szerzett profitot a holland ügyészség lefoglalta - tette hozzá a hírportál.

Egy oroszbarát kommandó 2014. február 27-én szállta meg a dél-ukrajnai Krími Autonóm Köztársaság parlamentjét, a képviselők oroszbarát kormányt választottak, és népszavazást írtak ki az Oroszországhoz való csatlakozásról. A Krímet a népszavazás eredményére hivatkozva csatolták Oroszországhoz, amit a nemzetközi közösség azóta sem ismer el és a félszigetet Ukrajna orosz megszállás alatt álló részének tekinti.

Az Európai Unió a Krím félsziget és Szevasztopol jogellenes elcsatolása nyomán 2014 márciusa óta több lépésben korlátozó intézkedéseket vezetett be Oroszországgal szemben. Egyebek mellett az orosz gazdaság bizonyos ágazatait célzó gazdasági szankciókat rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb magyarellenes kirohanás a román parlamentben

Újabb magyarellenes kirohanás a román parlamentben

Menj a magyar parlamentbe, ott beszélj ilyeneket! Túl sok jogot kaptál itt eddig is! Menj Magyarországra! – ordította teli torokból a hisztérikus kirohanásairól ismert Diana Sosoaca az RMDSZ képviselőjének.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hamász alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Hamász alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Háborús bűnök miatt bíróság elé állítják az izraeli kormányfőt – jelentette ki a török elnök. Közben az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette: az egész Gázai övezetre kiterjeszti hadműveletét a zsidó állam.
A nap kérdése

A nap kérdése

Még a választás előtt belebukhat a brüsszeli baloldal a korrupciós botrányába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!