2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Elhunyt V. S. Naipaul Nobel-díjas író

  • Elhunyt V. S. Naipaul Nobel-díjas író

85 éves korában meghalt V. S. Naipaul irodalmi Nobel-díjas író. A trinidadi születésű indiai brit szerző Oxfordban tanult és Angliában telepedett le, ahol először a BBC-nek írt főként irodalmi kritikákat. Több mint 30 könyve jelent meg, közte a Mr. Biswas háza, amely meghozta számára a hírnevet. Ebben az identitását és függetlenségét kereső főhőst saját apjáról mintázta meg. 1990-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte 2001-ben kapta meg a világ legrangosabb elismerését, a Nobel-díjat, lényeglátó, utánozhatatlan hangvételű műveiért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!