2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Elhatárolódik Emmanuel Macron és Jens Stoltenberg kijelentéseitől az olasz politika + videó

Az olasz politika elhatárolódik Emmanuel Macron és Jens Stoltenberg háborúpárti kijelentéseitől, miszerint európai fegyverekkel orosz célpontokat lehetne támadni és katonákat kellene küldeni Ukrajnába. Matteo Salvini kormányfő-helyettes szerint a francia elnök közveszélyes, a NATO-főtitkárt pedig valakinek meg kellene állítania. Mint mondta, az olasz alkotmány elutasítja a háborút.

  • Elhatárolódik Emmanuel Macron és Jens Stoltenberg kijelentéseitől az olasz politika + videó

Az olasz pártok továbbra is kizárják azt, hogy a római kormány által Ukrajnába küldött fegyverekkel az Orosz Föderáció területén lévő célpontokat lehessen lőni. A kormányzó Lega vezetője szerint Emmanuel Macron francia elnök és a NATO-főtitkára nagyon veszélyes kijelentéseket tesznek.

Macron, amikor háborúról beszél, veszélyt jelent magára és másokra is. A NATO főtitkára pedig folyamatosan azt ismételgeti, hogy az olasz és európai fegyverekkel ölni kellene Oroszországban. Ez az úriember veszélyes, mert a harmadik világháborúról beszél, úgyhogy aki tudja, állítsa meg. -mondta a Lega vezetője. 

Az olasz kormányfő is óvatosságra intett. Giorgia Meloni egy TV interjúban azt mondta, nem is érti, hogy Jens Stoltenberg hogyan mondhat ilyeneket. Szerinte a NATO-nak meg kell őriznie a kiegyensúlyozottságát. Az olasz külügyminiszter Antonio Tajani pedig azt hangsúlyozta, hogy Olaszország nem áll háborúban az Orosz Föderációval. Katonák küldéséhez pedig a parlament jóváhagyása kell, de ezt jelenleg minden párt elutasítja.

Semmiképp sem küldünk katonákat Ukrajnába, ehhez a legcsekélyebb kétség sem férhet. Ez az, ami a legkevésbé hiányzik most.- mondta a kormánypárti képviselő.

Lengyelország, Finnország és Kanada igent mondanak, Nagy Britannia pedig már egy ideje engedi, hogy fegyvereit orosz célpontok ellen használják Ukrajnából. Több szakértő azonban úgy látja, ha Oroszország válaszként megtámadja valamelyiket, akkor a NATO 5-ös cikkelye szerint a teljes katonai szövetség hadba lép, ami harmadik világháborút jelentené.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!