2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Külföld

Életveszélyes állapotban értek partot

Tengeri teherkonténerben próbáltak Angliába szökni indiai menekültek. Legalább egy ember meghalt, 35-en pedig életveszélyesen megsérültek – kiszáradás és kihűlés miatt szállították őket kórházba. A hajó Belgiumon át érkezett Dél-Angliába. A dokk rakodómunkásai vették észre, hogy az egyik konténerben emberek vannak. Az essexi rendőrség gyilkosság miatt nyomoz az ügyben.

A rendőrség a Londontól keletre található Tilbury kikötőben, egy konténerbe zárva találta meg azokat az embereket, köztük nőket és gyermekeket, akik egy Belgiumból érkező hajón próbáltak az Egyesült Királyság területére beszökni. A csoport egyik tagja meghalt út közben. Az essexi és a belga rendőrség gyilkosság ügyében indított nyomozást.

– A dokkmunkások sikoltozásra és dörömbölésre lettek figyelmesek, amely az egyik teherhajó konténeréből jött. Természetesen azonnal kinyitották, majd értesítették a mentőket és a hatóságokat. A konténerben 35 embert találtak – tájékoztatott Trevor Roe rendőrfőnök.

A kiszáradt, kihűlt menekülteket kórházakba szállították, hét gyermek állapota válságos. „Összesen 35 embert láttunk el. Sajnos egyiküket halottnak kellett nyilvánítanunk a helyszínen, egy férfit” – közölte Daniel Gore, a kelet-angliai mentőszolgálat szóvivője.

A határőrség átvizsgálta a Tilburybe érkezett többi, körülbelül 50 konténert is, további menekültek után kutatva. Az illegális bevándorlók Indiából jöttek, azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan honnan. A Temze torkolatánál lévő kikötő főleg konténerterminál, illegális bevándorlók ritkán érnek itt partot a szigetországban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!