2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Külföld

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek egy demokrata politikust Las Vegasban egy újságíró meggyilkolásáért

Bűnösnek találta és életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta Robert Telles amerikai demokrata politikust a nevadai Las Vegas bírósága helyi idő szerint szerdán a politikus kétes ügyeiről leleplező cikkeket író oknyomozó újságíró két évvel ezelőtti meggyilkolásáért.

  • Életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek egy demokrata politikust Las Vegasban egy újságíró meggyilkolásáért

Jeff German oknyomozó újságírót 2022 szeptemberében ölték meg késsel lakásának közelében Las Vegasban. A férfi a Las Vegas Review Journal munkatársa volt, és leleplező cikkek sorozatát jelentette meg Robert Telles kétes ügyleteiről. Munkahelyének közlése szerint meggyilkolása előtt is a politikussal összefüggésben álló riporton dolgozott.

A bírósági tárgyalás során az esküdtszék megállapította, hogy Telles szándékosan, előre megfontolt szándékkal követte el a gyilkosságot, és "lesben várt" a 69 éves újságíróra, majd késsel halálosan megsebesítette a lakása előtt. Az illetékes Las Vegas-i büntető törvényszék ítélete szerint legalább 20 évet kell rácsok mögött töltenie, mielőtt feltételesen szabadlábra kerülhet.

"Egy újságíró életével fizetett azért, mert megírt egy olyan történetet - illetve történetek sorozatát -, amely egy hivatalából távozó politikusnak nem tetszett" - mondta Christopher Hamner állami ügyész a tárgyalás záró vádbeszédében.

Az ügyészség bizonyítékai között szerepelt a meggyilkolt újságíró körmei alatt talált, Tellesével egyező DNS-minta, továbbá az elkövető autójáról készült videofelvétel is - az autó tulajdonosa Telles felesége volt.

Robert Telles azt mondta, hogy a gyilkosságot megpróbálták rákenni, miközben valójában ő is megpróbált leleplezni egy kenőpénzekkel kapcsolatos ügyletet. Ügyvédje, Robert Draskovich védence ártatlanságát hangoztatva és Telles büntetlen előéletére hivatkozva a politikus feltételes szabadlábra helyezését kérte az esküdtszéktől.

"Jeffet azért ölték meg, mert olyan munkát végzett, amelyet büszkén felvállalt: riportjainak köszönhetően felelősségre vontak egy megválasztott tisztségviselőt helytelen viselkedése miatt, és írásával felhatalmazta a választókat arra, hogy mást válasszanak a munkára" - nyilatkozott a meggyilkolt újságíróról Glenn Cook, a Las Vegas Review Journal vezető szerkesztője. Sok országban elsiklanak az újságírók meggyilkolása felett, de nem Las Vegasban - tette hozzá.

Jeff German 2022 tavaszában cikket írt a Robert Telles hivatalában uralkodó ellenséges hangulatról, és ezután a politikust nem jelölték újra a posztra. A lap szerint az újságíró még a gyilkosság előtti napokban is a megyei elöljáró sztoriján dolgozott, közérdekű adatigénylést adott be, hogy megkapja Telles és három további tisztségviselő üzenetváltását,

Jeff German évtizedeken át tudósított a Nevada államban zajló korrupcióról és a szervezett bűnözésről, a Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) szervezet jelentése szerint ő volt a 2022-ben meggyilkolt 69 újságíró közül az egyetlen, akit az Egyesült Államokban öltek meg, és halála azt mutatja, hogy növekszik az Egyesült Államokban dolgozó újságírók fenyegetettsége.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

A külföldről érkező több mint tízmilliós támogatás ellenére ismét olvasóitól kér anyagi segítséget a Mérce.hu. A híre a Vezércikk vendégei, köztük Rákay Philip kommunikációs szakember is reagált, aki nem rejtette véka alá, hogy mennyire megveti az újkommunista portált.
Jakabi úton a Tisza Párt elnöke

Jakabi úton a Tisza Párt elnöke

Túl sok jót nem sejtet Magyar Péterre nézve, hogy a Jobbik elnöki és frakcióvezetői székét többek közt a baloldali szövetségkötés és a dekonstruktív megszólalásai miatt elbukó Jakab Péter demagóg kommunikációs paneljeit vette elő - írja a Magyar Nemzet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Koreában tárgyalt Szergej Sojgu

Észak-Koreában tárgyalt Szergej Sojgu

A biztonsági kérdésekben folytatott stratégiai együttműködés fokozásáról állapodott meg Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára Kim Dzsongün észak-koreai vezetővel Phenjanban folytatott tárgyalásukon - közölte a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA szombaton.
Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!