2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Külföld

Elérte a Florence hurrikán az Egyesült Államok keleti partvidékét

Elérte a Florence hurrikán az Egyesült Államok keleti partvidékét. A vihar hatalmas esőzéseket okoz napokon keresztül, a hatóságok már most rengeteg halálos áldozatra számítanak.

  • Elérte a Florence hurrikán az Egyesült Államok keleti partvidékét

Hatalmas széllel és özönvíz-szerű esővel érkezett meg a Florence hurrikán az Egyesült Államok keleti partvidékére. A rengeteg csapadék miatt óriási árvizekre számítanak Észak- és Dél-Karolina, valamint Virginia államokban.

A tenger már elöntötte a partvidéket, ahonnan több mint 1 millió embert kell kitelepíteni.

„A szél és a hullámok tengervízzel árasztják el a partvidék utcáit, amik folyókká változnak. Már most 30 ezren vannak áram nélkül Észak-Karolinában, és folyamatosan nő a számuk” – ismertette az állam kormányzója, Rey Cooper.

Az érintett államokban már összesen 100 ezer fölött van az áram nélkül maradt háztartások száma. A hatóságok már jelezték, hogy a természeti csapás nagyon sok halálos áldozatot szedhet. Az amerikai katasztrófa-elhárítási hivatal szerint a part menti áradásoknál még veszélyesebb lesz a belső területeket elöntő árvíz, ami leginkább a folyók közelében és az alacsonyan fekvő területeken élőket fenyegeti. A meteorológusok előrejelzése szerint egyes területeken 4 méteres árhullámra is készülni kell, a lezúduló hatalmas mennyiségű eső pedig megfordíthatja a folyók folyásirányát.

„A legrosszabb még hátra van. De ezek a korai figyelmeztetések jelzik, milyen napok várnak ránk. Ennek a viharnak a túlélése a kitartás, a csapatmunka, a józanész és a türelem próbája lesz” – fogalmazott a kormányzó.

Az előrejelzések szerint legkorábban szombaton csillapodhat a hurrikán, addig folyamatosan kiadós esőzésekre kell számítani, miközben a vihar a partvidékről a belső területek irányába halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teherán válasza a történtekre + videó

Teherán válasza a történtekre + videó

Arról, hogy hogyan reagált Teherán a történtekre és milyen a biztonsági készültség Izraelben Breuer Péter közel-kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosa élőben beszélt a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!