2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Külföld

Élelem nélkül maradhat csaknem kétmillió menekült

Csaknem kétmillió menekült segélyezését függesztette fel az ENSZ, mivel elfogyott az élelmiszerjegyekre szánt pénz. 64 millió dollárra lenne szükség ahhoz, hogy december végéig támogathassák a szomszédos országokba menekült szíriaiakat.

Pénzhiány miatt felfüggesztette az ENSZ azoknak az élelmiszerjegyeknek a kiosztását, amelyeket annak a mintegy 1,7 millió menekültnek szántak, akik Jordániában, Libanonban, Törökországban, Irakban és Egyiptomban próbálják átvészelni a telet.

A segély leállítása további feszültségekhez és instabilitáshoz vezethet a több mint három éve polgárháború sújtotta Szíriával szomszédos országokban, amelyek befogadták a menekülteket. 64 millió dollárra lenne szükség ahhoz, hogy december végéig támogathassák az otthonaikat elhagyni kényszerült szíriaiakat.


A világszervezet az elektronikus élelmiszerjegy-rendszer kiépítése révén eddig 800 millió dollárral segítette a menekülteknek ideiglenesen menedéket nyújtó országokban a helyi üzleteket, ha újabb támogatást kapnak, folytatják az utalványok kiosztását.

Az ENSZ szakosított szervezete arra figyelmeztetett, pénzhiány miatt arra kényszerülhetnek, hogy megvonják a segélyeket a Szíria területén belül segítségre szorulóktól. A világélelmezési program a több mint 4 millió szír lakos élelmiszer-fejadagját már korábban csökkentette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!