2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Elbúcsúztatták Silvio Berlusconit

Több tízezer ember gyűlt össze a milánió dómban és a környékén Silvio Berlusconi gyászszertatására. Több mint kétezer politikus vett részt a ceremónián a világ számos pontjáról. Hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviselte.

  • Elbúcsúztatták Silvio Berlusconit

A tv-stábok autóit is kutyákkal vizsgálták át. Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készültek Silvio Berlusconi gyászszertartására a milánói dómban és környékén.

A fokozott rendőri jelenlét indokolt is volt, hiszen több tízezer ember gyűlt össze a katedrális előtti téren. A hétfőn elhunyt politikust és üzletembert karizmatikus személyisége miatt is sokan tisztelték.

„Jó üzletember volt. Nem sokat értek a politikához, de Olaszországért nagyon sokat tett. Azért vagyok itt, hogy megemlékezzek róla és mindarról, amit tett" - mondta egy nő, aki Szardíniából utazott el a szertartásra.

Az egyházi ceremóniára sorra érkeztek a hírességek és tisztviselők a világ számos pontjáról. Több mint kétezer politikus vett részt az egyházi szertartáson.

Az olasz delegációt Sergio Mattarella államfő vezette, de jelen volt Giorgia Meloni kormányfő is.

Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviselte, aki lányával, Ráhellel érkezett a ceremóniára.

A katolikus szertartást Mario Delphi milánói érsek vezette. Az egyházi vezető is Berlusconi karizmatikusságát, életszeretetét hangsúlyozta, amely miatt egyben megosztó személyiség is volt.

"Ha az ember karakteres, mindig rivaldafényben van. Vannak rajongói és ellenzői. Vannak, akik szurkolnak neki, és vannak, akik utálják. Silvio Berlusconi minden bizonnyal politikus és üzletember volt. Minden bizonnyal meghatározó szereplője volt a világnak. De az ima pillanatában mit mondhatunk Silvio Berlusconiról? Életvággyal, szerelemvággyal és örömvággyal teli férfi volt" - fogalmazott.

Tapssal tisztelegtek az egybegyűltek, mikor a szertartás végén a koporsót behelyezték a halottas kocsiba.

A temetés napjára gyásznapot hirdettek Olaszországban. A római kormány és a parlament pedig felfüggesztette a munkát a héten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megbeszélést folytatott Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel a törökországi Antalyában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!