2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 03:00

Külföld

Éhségsztrájk, gyógyszer-túladagolás, kóma és halál

Venezuelában 35 elítélt halt meg egy börtönben gyógyszer-túladagolás miatt. További 20-an kómában vannak. A foglyok a hét elején kezdtek éhségsztrájkba, mert így akartak tiltakozni a fogva tartási körülményeik miatt. Néhányan közülük behatoltak a börtön gyengélkedőjébe, és különféle gyógyszereket nyeltek le.

Gyógyszermérgezésben meghalt társaikat mentek azonosítani a rabok egy venezuelai halottasházba. A fogvatartottak még hétfőn kezdtek éhségsztrájkba a rossz börtönkörülmények miatt. A további történteket csak az intézmény hivatalos közleményéből lehet tudni. Eszerint néhány rab betört a gyengélkedőbe, és különféle gyógyszereket vettek be, köztük antibiotikumokat, magas vérnyomás elleni szereket és tiszta alkoholt. Ezután sokan rosszul lettek és többen meg is haltak. A börtön vezetősége nem hozta nyilvánosságra a pontos adatokat. A hozzátartozók az áldozatok kilétének közlését követelik.A börtön igazgatóját őrizetbe vették. Egyes kimutatások szerint Venezuelában vannak a világ legveszélyesebb börtönei a falak mögött történő erőszakos cselekmények miatt. Csak ebben az évben 150 rab vesztette életét a börtönökben. A börtönök túlzsúfoltak, az intézmények kihasználtsága országosan majdnem 200 százalékos. A mostani botrányban érintett börtönt például 850 elítéltre méretezték, ehelyett 3 ezer embert tartanak fogva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!