2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Külföld

Egységes skálarendszer lenne az utazási korlátozásoknál

Egységes skálarendszer alapján vezetnének be utazási korlátozásokat a koronavírus- járvány miatt az Európai Unióban. Erről a tagállamok brüsszeli nagykövetei lényegében már meg is egyeztek. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

  • Egységes skálarendszer lenne az utazási korlátozásoknál

Hogyan próbálja elkerülni az Unió azt, hogy a tagállamok a korábbiakhoz hasonló hektikus utazási korlátozásokat vezessenek be egy másik tagállammal szemben - hangzott el a Hír TV Híradójában a kérdés.

Zöldhegyi Katalin erre azt válaszolta, hogy mindezt egy egységes szabályrendszer kidolgozásával szeretnék elérni, amely az Európai Betegségmegelőzési és Kontrollközpont heti összesítésén alapulna.

A tudósító arról is beszélt, hogy három tényezőt vennének figyelembe, hogy milyen színskálával jelöljenek - zöld, sárga, illetve piros - egy adott tagállamot, valamint milyen utazási korlátozásokat vezessenek.

Ez a három tényező az új fertőzöttek száma az elmúlt két hétben 100 ezer lakosra vetítve. A másik a mintavételek száma ugyancsak százezer lakosra nézve, a harmadik pedig, hogy a mintavételeken belül mennyi a pozitív esetek száma - hangzott el. 

A kontrollközpont ez alapján térképeket készítene. A szerdai számok alapján Magyarország több régiója sárga színt, míg Budapest pirosat kapott, de egy tegnapi térképen már az egész ország sárga volt - mondta el Zöldhegyi Katalin. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!