2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Egyre többen vallják eskü alatt, hogy csalások történtek a választáson

Egyre többen vallják eskü alatt, hogy csalások történtek az amerikai elnökválasztáson. A Fehér Ház szóvivője bemutatott egy 234 oldalas dokumentumot, amelyből többek között kiderül: Detroitban a választás lebonyolításában részt vevő személyzet segített a szavazóknak abban, hogy Joe Bidenre adják le voksaikat. Donald Trump kitart a perek mellett és újabb jogászt kért fel. Közben az antirasszista tüntetők rátámadtak és bántalmazták az elnök híveit Washingtonban.

  • Egyre többen vallják eskü alatt, hogy csalások történtek a választáson

Még négy év - ezt skandálták a tüntetők több amerikai nagyvárosban.

Washingtonban, Arizonában és Georgiában is azt követelték a tüntetők, hogy számolják újra a szavazatokat, mert a demokraták elcsalták a választásokat.

A Trump párti tüntetések mindaddig békésen zajlottak, amíg meg nem jelentek a fekete életek számítanak aktivistái.

Egy középkorú férfit úgy fellöktek az antirasszisták, hogy az átesett a biciklijén majd leöntötték valamilyen folyadékkal. Volt akit egy amerikai zászló rúdjával ütöttek, az éppen ott vacsorázó emberek közé pedig tűzijátékot dobtak.

Donald Trump ismét világossá tette, hogy nem hajlandó elismerni az eredményt. Közösségi oldalán úgy fogalmazott: Biden csalással nyert, mivel több helyen nem engedték oda a megfigyelőket az urnákhoz. Volt, ahol a szavazatokat egy szélsőbaloldali magáncég összesítette. Trump szerint több millió voksot a demokratáknak számoltak el helyette

A hivatalban lévő elnök újabb jogászt kért fel, aki azt ígérte, hogy több tagállamban megfordítják a választási eredményeket. Jelenleg öt tagállamban - Pennsylvaniában, Georgiában, Nevadában, Michiganben és Arizonában - nyújtottak be keresetet.

Annak ellenére, hogy perek folynak és még számlálják a szavazatokat Joe Biden máris munkához látott.

Eközben a Fehér Ház szóvivője bemutatott egy 234 oldalas vallomást. A tanúk ebben többek között azt állították, hogy Michinganben egy adag szavazólap 60 százalékán ugyanaz az aláírás volt.

A detroiti Jessy Jacobs a vallomásában azt állította, hogy a választás lebonyolításában részt vevő személyzet segített az embereknek abban, hogy Joe Bidenre, illetve a Demokratákra szavazzanak. Ráadásul a személyzet a szavazófülkébe is elkísérték az embereket, hogy lássák kire szavaznak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!