2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 11:05

Külföld

Egyre többen csatlakoznak a Patrióták Európáért párszövetséghez + videó

Egyre többen csatlakoznak az új jobboldali pártszövetséghez, amit vasárnap jelentett be Orbán Viktor. A Patrióták Európáért pártszövetséget Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnökével és Andrej Babišsal, az ANO párt vezetőjével alapította. Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője szerint a csoport a legbefolyásosabb pártszövetséggé nőheti ki magát.

  • Egyre többen csatlakoznak a Patrióták Európáért párszövetséghez + videó

Olyan jobboldali erőhöz és közösséghez akarnak tartozni, amely valódi értéket képvisel majd Európában - jelentette ki a KDNP országgyűlési képviselője a Napi Aktuális című műsorunkban.

A patrióta és maga ez a fajta irány amit miniszterelnök úr kezdeményezett, én azt gondolom, hogy a legfrappánsabb válasz, ami az elmúlt időszakban történt, hiszen a néppárti reakció, ami nagyon balra tolódott és nem korrekt kompromisszumokat kötött a liberálisokkal vagy a szociálisokkal egy olyan méltó választ adott ugye egy cseh, osztrák és portugál csatlakozás is van. Akár egy harmadik, második vagy egyszer az első, de lehet, hogy a legbefolyásosabb pártszövetség lesz.

- fogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, Juhász Hajnalka.

A Századvég politikai elemzési igazgatója szerint a párt létrehozásával Orbán Viktornak sikerült felkavarnia a brüsszeli állóvizet és sokan már most szívesebben csatlakoznának hozzájuk, mint a már meglévő pártokhoz.

Ez onnan is látszik egyébként, hogy mind a két pártcsalád akart Brüsszelben ülést tartani és mindenki lemondta a sajátját, mert nem tudják, hogy hányan nem jöttek volna el, és az kellemetlen lett volna. És ha kiderül, hogy mondjuk 7-nél kevesebb országból jelennek meg képviselők, hát nyilván ez egy alkupozíció. Röviden válaszolva, igen ez elképzelhető, hogy az Identitás és Demokrácia párt családból olyan sokan igazolnak át, hogy lecsökken a szükséges létszám vagy korlát alá a tagországok száma és akkor Marine Le Pen találhatja magát két szék között a pad alatt és akkor csatlakozik ő is.

- mondta a Századvég politikai elemzési igazgatója, Kiszelly Zoltán.

Orbán Viktor most olyan alternatívát politikát kínál, mint például a békepárti álláspont vagy az illegális migráció elleni küzdelem, amely már számos európai országban, a lakosság körében népszerű - tette hozzá Kiszelly Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál - Akik fittyet hánynak a választók akaratára + videó

Globál - Akik fittyet hánynak a választók akaratára + videó

Hiba nyertek a nemzeti pártok szinte mindenhol Európában, a globalista erők megpróbálják mindenhol lenyomni őket. Meddig hányhat fittyet az európai választókra a pénzügyi háttérhatalom? Erről beszélt a Globál című műsorban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A politikai bénulás veszélye fenyegeti Franciaországot

A politikai bénulás veszélye fenyegeti Franciaországot

A közvélemény-kutató cégek előrejelzései szerint a Nemzeti Tömörülés 190–230 mandátumot szerezhet a vasárnapi szavazáson, megelőzve a baloldali Új Népfrontot, amely 145–175, és Emmanuel Macron elnök centrista szövetségét, amely 130–162 mandátumot szerezhet. A kormányzati többséghez 289 mandátum szükséges a nemzetgyűlésben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!