2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Egyre több választási csalás derül ki

Joe Biden teljesen hamisan pózol győztesként - közölte Donald Trump. A hivatalban lévő elnök nem ismeri el vereségét és csalást emleget. Trump és csapata hétfőn a bíróságon támadja meg a végeredményt, miután egyre több gyanús dolog lát napvilágot. Több halott amerikai adott le levélszavazatot Bidenre, a republikánus megfigyelőknek nem engedték megnézni a beérkezett szavazólapokat, de arra is volt példa, hogy több ezer Trump szavazatot Bidenhez irányított át a számlálóprogram.

  • Egyre több választási csalás derül ki

Annak ellenére, hogy számos államban még tart a voksok összesítése, illetve több helyen újra kell számolni a szavazatokat - a demokrata aspiráns már kihirdette győzelmét. Donald Trump pedig azt jelentette be, hogy bíróságon támadja meg a végeredményt.

Szakértők szerint is korai még Bidenék öröme.

Egyre több gyanús dologra derül ugyanis fény. A keddi választás után maga Biden vallotta be, hogy az amerikai politika történetének legnagyobb választási csalási gépezetét hozták létre.

A Trump-adminisztráció több gyanús dologról is beszámolt. Michigan állam Antrim megyéjében például több ezer Trump szavazatot Bidenhez irányított át a szavazatszámláló program. Ráadásul ugyanezt a szoftvert használták az állam 47 megyéjében, sőt Georgia államban is, ahol – Michiganhez hasonlóan – a hirtelen beömlő szavazatok fordították meg Biden javára az eredményt.

Az arizóniai Maricopa megyében a szavazóbiztosok tévesen nyilvánították szabálytalannak a személyesen megjelenő választók voksait.

Arra is volt példa, hogy egy 118 éves ember, bizonyos William Bradley adott le levélszavazatot Bidenre, holott a férfi már 1984-ben elhunyt.

Trump és csapata hétfőn megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az elnök közleményében úgy fogalmazott:

Joe Biden teljesen hamisan pózol győztesként. Közölte, hogy folytatni fogják az államonként elindított pereket a feltételezett választási visszaélések miatt. Hozzáfűzte: a választásnak nincs vége.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!