2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Külföld

Egyre több nőt gyilkolnak meg Olaszországban

Legutóbb egy hét hónapos terhes kismamát ölt meg a partnere egy Milánó melletti településen, de volt olyan eset is, amikor pakisztáni szülők gyilkolták meg és darabolták fel a lányukat azért, mert nem volt hajlandó az általuk kiválasztott férfihoz menni.

  • Egyre több nőt gyilkolnak meg Olaszországban

Egyre nagyobb mértéket ölt a nők elleni erőszak Olaszországban, ezért szigorúbb intézkedéseket vezet be a kormány.

Csak az idei évben már csaknem 50 nőt öltek meg, közül négyen várandósak voltak. A 7 hónapos terhes 27 éves Giulia Tramontanot a múlt héten gyilkolt meg 30 éves élettársa.

2021-ben egy Bologna közeli településen pakisztáni szülők ölték meg 18 éves lányukat azért, mert a lány nem akart hozzámenni ahhoz, akit neki szántak. A gyilkosság után a lányt feldarabolták és elásták.

A szakemberek fontosnak tartják a megelőzést. Ezért arra kérik a nőket, hogy semmilyen utolsó időpontra ne menjenek el, és ne szégyelljenek segítséget kérni.

Olaszországban 2022-ben a családtagok vagy élettársak által elkövetett emberölések 91%-ában nők voltak az áldozatok. Az Európai Unión belül Lettországban követik el a legtöbb nő elleni erőszakot a családon belül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

5000 milliárd forintról van szó

5000 milliárd forintról van szó

A HírTV kérdésére az Európai Bizottság nem erősítette meg a Financial Times értesüléseit, miszerint Brüsszel 13 milliárd eurót szabadítana fel a befagyasztott uniós pénzekből Magyarországnak, ha a kormány hozzájárul az Unió kiegészítő költségvetéséhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!