2024. 10. 28. Hétfő Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Egyre több illegális migráns követ el szexuális bűncselekményt Olaszországban + videó

Aggasztóan magas a nők ellen elkövetett szexuális visszaélések száma Olaszországban. A hétvégén egy 14 éves lányt erőszakolt meg egy pakisztáni férfi. A Liga kormánypárt a kémiai kasztráció bevezetését sürgeti, a kiskorúakat megrontó férfiak megbüntetésére.

  • Egyre több illegális migráns követ el szexuális bűncselekményt Olaszországban + videó

"Megrázta a hír az észak -olaszországi várost, Bolzanót, hogy egy kiskorú lányt támadott és erőszakolt meg a hétvégén egy afrikai bevándorló. A 14 éves lány az autóbuszmegállóban várakozott, amikor megközelítette egy 40 éves pakisztáni férfi. Először útbaigazítást kért tőle, majd egyre agresszívabban közeledett.

A fiatal lány megpróbált elmenekülni, a férfia azonban megtámadta, a bokrok mögé rángatta és szexuális erőszakot hajtott végre rajta. Az agressziót követően elmenekült. A lány sokkos állapotban megpróbált segítséget kérni a járókelőktől, akik riasztották a rendőrséget.

A férfit rövid időn belül elfogták és azonnal letartóztatták. Az olasz nők és kiskorú lányok ellen elkövetett szexuális erőszak sajnos egyre gyakoribb Olaszországban. A felmérések szerint az esetek 40 százalékában az elkövetők külföldiek.

A Liga kormánypárt az aggasztóan megemelkedett szexuális erőszak megfékezésére kémiai kasztráció alkalmazását szorgalmazza büntetésként. Matteo Salvini a párt főtitkára szerint, nem elegendő a börtönbüntetés azoknak, akik nőket, vagy gyerekeket erőszakolnak meg.

A Liga már benyújtotta a kémiai kasztrációra vonatkozó törvényjavaslatot, a római parlament hamarosan kitűzi az erre vonatkozó vitanapot. Kétségtelenül a fenti eset is azt bizonyítja, hogy az eddig alkalmazott szankcióknak nincs elrettentő erejük, komolyabb büntetésre van szükség."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!