2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Egyre jelentéktelenebbé válik a meghirdetett svájci békekonferencia

A Bloombergre hivatkozva arról ír a Mandiner, hogy Biden kihagyja az Ukrajnáról szóló békekonferenciát, mivel inkább Kaliforniában fog kampányolni.

  • Egyre jelentéktelenebbé válik a meghirdetett svájci békekonferencia

Joe Biden valószínűleg kihagyja a jövő hónapban tartandó Ukrajnáról szóló csúcstalálkozót, mert az ütközik egy kaliforniai kampányrendezvénnyel, amelyen George Clooney, Julia Roberts és más sztárok is részt vesznek az amerikai elnök mellett, írja belső információkra hivatkozva a Bloomberg.

Svájc június 15–16-ra tűzte ki a békekonferenciát, melyen az olaszországi találkozójuk után a G7-országok több vezetője is részt kíván venni, de a Bloomberg szerint sem Joe Biden, sem alelnöke Kamala Harris nem tervezi, hogy ott lesz.

Vlagyimir Putyint nem hívták meg, és több nemzet vezetője is azt tervezi, hogy kihagyja a konferenciát. Biden a dél-olaszországi G7-csúcstalálkozó után repül Los Angelesbe egy adománygyűjtésre. Ott a hollywoodi sztárok mellett Barack Obama volt elnök is csatlakozik hozzá. Az amerikai elnök még inkább kampányüzemmódba kapcsol, megpróbálja ledolgozni Donald Trump korábbi elnök közvélemény-kutatási előnyét.

Biden döntése eléggé borúlátó a konferenciával kapcsolatban a Bloomberg szerint.

A békekonferencia ötlete Volodimir Zelenszkij januári svájci látogatásán fogalmazódott meg.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!