2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Egyre erőszakosabban mozgósítanak Ukrajnában

Határozottan, sokszor erőszakosan viszik el a harcképes férfiakat Ukrajna teljes területéről. A lakosság retteg a kényszersorozástól. Az internetet elárasztották a felvételek az ellenmondást nem tűrő toborzó katonák akcióiról.

  • Egyre erőszakosabban mozgósítanak Ukrajnában

Embervadászok és álruhába öltözött férfiak járkálnak az ukrán utcákon. Egyre több felvétel kering a különböző internetes portálokon, hogy miként toborozzák a hadképes férfiakat.

A mozgósítás a kárpátaljai magyarságot is érinti. A beszámolók szerint a toborzással megbízott katonák válogatás nélkül visznek el minden 18 és 60 év közötti férfit. Nincsenek tekintettel családi állapotra, a mentális- vagy az egészségügyi állapotra. Állítólag mindenkit egyenesen a frontra visznek.

Ha mindenkit nem is hurcolnak el azonnal, a behívót válogatás nélkül az összes férfi megkapja.

A mozgósításokba az ukrán kormány a cégeket is bevonta. Arra kötelezik a munkaadókat, hogy átadják férfi alkalmazottaiknak a sorozásról szóló értesítőt. A munkáltatók kötelessége ráadásul annak is utánajárni, hogy az alkalmazott időben felkereste-e a katonai toborzóirodát. A mulasztó cégeket egyelőre pénzbírsággal sújtják, annak kiszabásáról pedig katonai bizottság dönt.

Kpcsolódó cikk:

Háború Ukrajnában - Ukrajnában már alig van behívható férfi, mert vagy meghaltak, megsebesültek, vagy elmenekültek a háború elől

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Egyre több transz nemű rab lehet Spanyolországban. A büntetés-végrehajtási intézmények attól tartanak, hogy a férfi elítéltek közül egyre többen próbálják meg kihasználni a 16 éves kortól szabad nemváltást biztosító új transztörvényt, hogy átkerüljenek a lazábban őrzött női börtönökbe. A HírTV-t Spanyolországból Tóth Brigitta tudósította.
Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!