2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Csökken az Ukrajna támogatása iránti lelkesedés

  • Csökken az Ukrajna támogatása iránti lelkesedés

A NATO harckocsik érkezését tavasszal a győzelem szimbólumaként mutatták be Kijevben, a nagy ukrán ellentámadás kudarcai után azonban most kétségessé vált, hogy a nyugati országok folytatják-e a Leopárdok, Challengerek és Abrams tankok leszállítását, írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A várakozások az ellentámadás megkezdésekor olyan nagyok voltak, hogy Zelenszkijnek még azt is igazolnia kellett, hogy a Leopárdok nem fognak áttörni az Orosz Föderáció területére. Azonban végül ezek a harckocsik a front áttöréséhez sem bizonyultak elegendőnek.

Zelenszkij ugyanakkor biztosította a nyugati szövetségeseket, hogy a vezérkarnak vannak tervei a hadművelet folytatására, mindeközben azonban nyugaton azt állítják, hogy Kijevnek szinte alig maradt pénze. Az Egyesült Államok által átadott összeg 96 százalékát már elköltötte a kijevi vezetés a Biden adminisztráció szerint. 

Mindeközben az Európából érkező szállítmányok radikális csökkentése folyamatossá vált az elmúlt időszakban.  A Kieli Világgazdasági Egyetem projektje, az Ukraine Support Tracker arról számolt be, hogy augusztus óta egyetlen nagyobb uniós ország sem vállalta újabb gazdasági, humanitárius, vagy katonai segély átadását. 

Ezzel kapcsolatban a Forbes amerikai kiadása arra mutatott rá, hogy az európai országok már nem akarnak modern tankokat küldeni Kijevnek, sokkal inkább régebbi típusú harcjárműveket adnának át az ukrán félnek.

Bár az Egyesült Államok végül több Abrams M1-est ajánlhat fel, semmi jel nem utal arra, hogy Németország vagy bármely más Leopard 2 felhasználó állam hajlandó lenne lemondani a járműveiről

– írta a Forbes.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

A hölgy az autóban egyre rosszabbul volt és úgy döntöttek, hogy őt Aszódon - éppen arra tartottak - kirakják őt egy társasház mellett. Az idősebb H. Bélának a gyanúsítására, illetve feleségének a gyanúsítására is sor került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!