2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Külföld

Egymilliárd euró összegű felajánlás érkezett a Notre-Dame felújítására

A hétfő esti mise közben szólalt meg a tűzjelző a Notre-Dame-ban. A katedrális orgonistája szerint az emberek először nem is reagáltak a riasztásra, amely akkor kapcsolt be, amikor a pap részleteket olvasott fel a Bibliából. A tragédia óta közel egymilliárd euró összegű felajánlás érkezett, de a helyreállítás költségeit még nem becsülték fel.

  • Egymilliárd euró összegű felajánlás érkezett a Notre-Dame felújítására

Országszerte megszólaltak a harangok szerdán délután hat óra 50 perckor Franciaországban a Notre-Dame tragédiájára emlékezve.

Nantesban többen álltak a Notre-Dame-hoz hasonlóan gótikus stílusban épült Szent Péter és Pál katedrális előtt és megrendülten hallgatták a harangzúgást. Ugyanakkor optimistán nyilatkoztak.

Közben egyre másra derülnek ki a részletek a tragédiáról. A hétfő esti mise közben szólalt meg a tűzjelző a Notre-Dame-ban. A katedrális orgonistája szerint az emberek először nem is reagáltak a riasztásra, csak később indultak el a kijárat felé. Többen visszatértek, mivel nem tudták mi történik.

Ugyanakkor az továbbra sem tisztázott, hogy miért csaptak fel a lángok, a nyomozók folyamatosan hallgatják ki a katedrális biztonsági személyzetét és a renoválási munkákat végző vállalt dolgozóit.

Már egymilliárd euró összegű felajánlás érkezett az újjáépítésre, de a helyreállítás költségeit képtelenség felbecsülni. A francia kormány nemzetközi építészeti pályázatot hirdetett a leomlott huszártorony újjáépítésére.

A világ számára is sok tanulsággal szolgál a franciák nemzeti jelképének tragédiája. A londoni Westminster apátság, a Big Ben óratorony és a parlament épületének felújítása közben egyre többen fejezték ki aggodalmukat a miatt, hogy hasonló tragédia történhet a brit fővárosban is. A félelmek ellenére szakértők szerint a renoválási munkák fontosak.

Európa-szerte szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be a tűzvész kapcsán a műemléképületekben. Ausztria bejelentette, hogy modernizálják a bécsi Stephansdom tűzvédelmi rendszerét, a lengyel belügyminiszter pedig ellenőrzéseket rendelt el az ország műemléképületeiben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!