2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 11:05

Külföld

Egymást bírálta a volt és a jelenlegi elnök

Éles szócsata alakult ki a jelenlegi és a korábbi amerikai elnök között a hétvégi tömeggyilkosságok kapcsán. Internetes bejegyzésben utasította vissza elődje bírálatait Donald Trump. Barack Obama ugyanis felszólította az embereket, hogy ítéljék el az ország bármely vezetőjét, aki kijelentésével félelmet és a gyűlöletet kelt. Az USA első embere leszögezte: George Bush sem kritizálta Obamát 2 elnöksége idején elkövetett 32 tömegmészárlás miatt.

  • Egymást bírálta a volt és a jelenlegi elnök

Szombaton és vasárnap tizenhárom órán belül két tömegmészárlás történt az Egyesült Államokban. Először a texasi El Paso egyik áruházában nyitott tüzet egy fiatal férfi. Az ámokfutó 22 emberrel végzett további 24-et pedig megsebesített. Később kiderült, hogy a támadó indítéka rasszista volt és latin származású emberek ellen irányult. A nyomozók szerint a férfi bosszúból ölt, mivel a spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A támadó ellen vádat emeltek, és halálbüntetést kért rá az ügyész.

A második mészárlás az Ohio államban található Daytonban történt. Itt az elkövető 9 embert ölt meg. A gyilkos indítéka továbbra sem ismert.

A nyomozás jelenleg is folyamatban van. A támadó motivációja egyelőre nem ismert. A nyomozás során kiderült, hogy szélsőséges eszméket vallott. Most azon dolgozunk, hogy kiderítsük ezeknek a nézeteknek köze volt a gyilkossághoz és hogy voltak-e segítői. Az eddigi kutatások szerint nem volt fajgyűlölő - közölte az FBI.

Sajtóértesülések szerint a tettes szélsőbaloldali eszméket vallott, és internetes bejegyzései szerint elkötelezett támogatója volt a Demokrata Pártnak.

A hétvégi gyilkosságok miatt éles vita alakult ki a jelenlegi és a korábbi amerikai elnök között.

Barack Obama a tömegmészárlások kapcsán Twitter-üzenetben szólította fel az embereket, hogy utasítsák vissza az ország bármely vezetőjét, akinek a kijelentései a félelmet és a gyűlöletet táplálják, valamint bátorítják a rasszizmust.

Donald Trump szintén a közösségi médiában reagált Obama kijelentéseire. Az USA első embere válaszában azt a költői kérdést tette fel elődjének, hogy George Bush bírálta-e valaha őt a hivatali ideje alatt elkövetett gyilkosságok miatt. Trump arra is emlékeztetett, hogy Obama 2 elnöksége idején 32 tömegmészárlás történt az Egyesült Államokban, mégsem vádolták azzal, hogy elvesztette volna az irányítást a dolgok felett. A hivatalban lévő elnök leszögezte: tömeges lövöldözések már akkor is voltak az Egyesült Államokban amikor neki még eszébe sem jutott, hogy elnök legyen.

Donald Trump és a first lady szerdán ellátogat a lövöldözés helyszíneire.

 HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!