2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Külföld

Egyházi tiltakozás ellenére foglalta alkotmányba Franciaország az „abortuszhoz való jogot”

Ismét határozott életpárti kiállás érkezett a Vatikánból, miközben Franciaország az élet ellenében hozott politikai döntést ünnepel.

  • Egyházi tiltakozás ellenére foglalta alkotmányba Franciaország  az „abortuszhoz való jogot”

Az Axióma a francia alkotmánymódosításra adott vatikáni válaszról írt cikket

Azt követően, hogy hétfőn a világon elsőként Franciaország alkotmányba foglalta az úgynevezett „abortuszhoz való jogot” (a francia katolikus püspöki kar és a Szentszék hangsúlyos tiltakozása ellenére), a döntéssel kapcsolatosan újabb vatikáni nyilatkozat látott napvilágot.

A március 4-én kelt dokumentum alapján „a Pápai Életvédő Akadémia megismétli, hogy pontosan az egyetemes emberi jogok korszakában nem lehet »jog« az emberi élet kioltásához”. Az akadémia a továbbiakban arra kért minden kormányt és vallási felekezeteket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a történelem jelen szakaszában az élet védelme abszolút prioritássá váljon, ehhez pedig konkrét lépések társuljanak a béke és a társadalom érdekében.

Miközben hangsúlyozta, hogy „az emberi élet védelme az emberiség első számú célja”, a vatikáni akadémia elismerte azt a számos társadalmi-gazdasági és személyes nehézséget, amellyel egyes családok és nők szembesülnek. A nyilatkozat kifejti ugyanakkor, hogy „korunk élethelyzeteivel, nehéz és drámai összefüggéseivel” a kormányoknak és a civil társadalomnak kell foglalkoznia, de úgy, hogy „az emberi személy és a testvériség szolgálatában álljon”, és megvédje „a leggyengébbeket és a legkiszolgáltatottabbakat”.

teljes cikk az Axióma honlapján olvasható. 

Fotó: Axióma

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!