2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Egyelőre nem keresik tovább a magyar hegymászókat

2013. május 22., szerda 12:01, frissítve: szerda 12:46

Nem keresik tovább a mentőalakulatok a Himaláján Erőss Zsoltot és társát. A hegymászókkal kedden szakadt meg a rádiókapcsolat.

Egyelőre nem keresik tovább a mentőalakulatok a Himaláján eltűnt magyarokat. A hegymászókkal kedden szakadt meg a rádiós kapcsolat. Erőss Zsolt és Kiss Péter a Nepál és India határán álló 8586 méteres csúcsnál tűnt el, a legmagasabb táborba már nem jutottak le, ereszkedés közben nyomuk veszett. Az expedíció szóvivője szerint nagyon kevés remény van arra, hogy a magyar hegymászók életben vannak.

„Ennek a kutatásnak, az első nagy kutatásnak igazából vége van – közölte Vincze Szabolcs. – A serpáknak el kell indulniuk, vagy el kellett indulniuk lefelé, hogy biztonságos magasságba érkezzenek, hiszen több óra, míg elérik az alsóbb táborokat. Nyilván megnéztek mindent a környéken, ott nincs is értelme egyelőre tovább keresni. Az alsóbb régiókat valószínűnek tartom, hogy átvizsgálják, át is akarták vizsgálni. Viszont hogy feljebb mennek-e valamikor, és van-e értelme még visszatérni, ezt nem tudom megmondani. Ez a serpák döntésétől is függ. Az, hogy két napig valaki a Himaláján, ebből a magasságból nem kerül elő, és eltűntnek nyilvánítják, ez igazából egyet jelent…” – mondta a „Magyarok a világ nyolcezresein” szóvivője.

Forrás: Hír TV