2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:40

Külföld

Egy túszként fogvatartott izraeli férfi halála miatt robbant ki újabb tiltakozás az izraeli fővárosban

Tömeg tüntetett a kormány ellen és a Hamásszal való lepaktálásért, miután előkerült egy izraeli túsz holtteste. Netanjahu bőre lehet a tét; a tel-avivi demonstráción eközben a tömegbe hajtott egy autó.

  • Egy túszként fogvatartott izraeli férfi halála miatt robbant ki újabb tiltakozás az izraeli fővárosban

Elad Katzir egyike volt annak a 253 izraeli és külföldi személynek, akiket a Hamász rabolt el az október 7-i brutális támadásuk során. Elad Katzir januárban a terrorszervezet egy túszvideójában feltűnt – nem festett valami jól, de életben volt. Elad Katzir holttestét szombaton találták meg az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái. Szombat este jókora tömeg gyűlt össze Tel-Avivban, 

Benjamin Netanjahu miniszterelnök lemondását, előrehozott választásokat és a Hamásszal kötendő fegyverszünetet követelve

– és Elad Katzir nevét skandálva: „Sajnáljuk, Elad!” – írta meg a BBC.

A szervezők által 100 ezresre becsült, más források szerint mintegy 45 ezer fős tömeget erősen áthatotta a veszteség fölött érzett fájdalom, elsődleges célpontjuk pedig Netanjahu és a kormány volt. „Elad Katzirnak sikerült három hónapot túlélnie a fogságban. Ma itt kellene lennie velünk. Ma itt lehetne velünk” – mondta egy tüntető a BBC riporterének.

Katzir nővére a közösségi médiában közzétett bejegyzésében az izraeli hatóságokat okolta bátyja haláláért, mondván, hogy a férfi már hazatérhetett volna, ha fegyverszünetet kötnek. „A vezetésünk gyáva, csak a politikai érdekei vezérlik, ezért nem jöhetett még létre a fegyverszünet” – írta Facebookon – „Te miniszterelnök, hadikabinet és kormánytagok: nézzetek bele a tükörbe, és mondjátok meg ti: nem véres-e a kezetek”.

A tüntetőket erővel oszlatta fel végül a tel-avivi rendőrség, ugyanakkor komoly atrocitás is történt, egy autó a tüntetők közé hajtott; öten megsérültek, a sofőrt pedig letartóztatták – háborús kabinet tagja, és Netanjahu békeidőbeli ellenlábasa, Benny Gantz „borzalmasnak” nevezte a történteket.

Mindeközben vasárnap, vagyis fél évvel a brutális támadás után a tárgyaló felek Kairóban találkoznak, hogy megpróbáljanak valamiféle tűzszünetet kötni; a BBC úgy tudja, Bill Burns, a CIA igazgatója és Mohammed bin Abdulrahman Al Thani katari miniszterelnök is csatlakozik az egyiptomi és izraeli delegáltakhoz és a Hamász tárgyalóihoz.

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!