2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Egy palesztin újságíró az otthonában tartott fogságban három izraeli túszt

Abdallah al-Dzsamal palesztin újságíró őrzött lakásában túszként a Gázai övezetben fekvő Nuszeirát menekülttáborban a szombaton kiszabadított túszok közül három izraeli férfit – jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője vasárnap.

  • Egy palesztin újságíró az otthonában tartott fogságban három izraeli túszt

A Palestine Chronicle című, angol, olasz és francia nyelvű, non-profit alapítvány működtette palesztin újság, melynek szerzője volt, X-(volt Twitter-)fiókjában azt jelentette be, hogy az újságíró az izraeli akcióban meghalt. Hangsúlyozták azt is, hogy nem állt állandó alkalmazásukban.

Al-Dzsamal a túszejtésért felelős Hamász szélsőséges palesztin szervezet gázai munkaügyi minisztériumának is szóvivője volt, s a háború kezdete óta szinte minden nap megjelentetett angol nyelvű cikkeket a Palestine Chronicle-ban.

Az al-Dzsazíra pánarab média tagadta azt az izraeli médiaértesülést, hogy al-Dzsamal nekik is dolgozott volna. A katari hírhálózat honlapján mindazonáltal megtalálható egy véleménycikk Al-Dzsamal aláírásával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!