2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Egy német történész szerint Németország közvetve járult hozzá a Hamász támadásához

A történész szerint a német kormányok évtizedek óta pénzelnek olyan palesztin tankönyveket, amelyekben Izrael elpusztításáról írnak.

  • Egy német történész szerint Németország közvetve járult hozzá a Hamász támadásához

Németország közvetve felelős a Hamász terrorakciójáért - írja a Die Weltben megjelent véleménycikkében Michael Wolffson történész-újságíró, amit az Origo szemlézett.

A német kormányok ugyanis évtizedek óta pénzelnek olyan palesztin tankönyveket, amelyekben Izrael elpusztításáról írnak, sőt, közvetve terrorszervezeteket is támogatnak - írja a szerző.

"A palesztinoknak számos lehetőségük volt arra, hogy elérjék céljukat, egy saját államot. Például 1978-ban az Izrael és Egyiptom közötti Camp David-egyezmény révén, amelynek megtorpedózásáért Helmuth Schmidt szocdem kancellár sokat tett. Ciszjordániában akkoriban 1900 zsidó telepes élt, ma közel 700 ezren. Izrael az 1993-as oslói megállapodásban megnyitotta az utat a kétállami megoldás felé. A válasz Palesztinából: terror"

- írja Wolffson.

A teljes cikk, benne a német történész további gondolatairól, például az antiszemita művészeti-tudományos világról IDE KATTINTVA érhető el.

Nyitókép: Stern

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ennyi jár lefejezésért a „haladó” Nyugaton

Ennyi jár lefejezésért a „haladó” Nyugaton

Felfüggesztett börtönbüntetésekre ítélte pénteken Párizsban a kiskorúak bírósága azt a hat középiskolást, akit azzal vádoltak, hogy közük volt egy három évvel ezelőtti kegyetlen iszlamista tanárgyilkossághoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!