2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Egy holttestet is találtak Oslo közelében

Halálos áldozata is van a szombat esti Oslo-i mecsetnél történt lövöldözésnek, miután a rendőrség a környéken egy holttestet is talált. Az elkövetőnek nem voltak társai és feltehetően muszlimokat akart gyilkolni.

  • Egy holttestet is találtak Oslo közelében

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a szombati lövöldözés helyszínére, az al-Núr Iszlám Központba, ahol egy 20 év körüli norvég férfi ámokfutásba kezdett. Az eset a Baerum negyedben, Oszló külvárosában történt.

Miközben megpróbálták feltartóztatni a lövöldözőt a kialakult dulakodásban egy 75 éves muzulmán férfi is megsérült.

A támadás idején csak három ember tartózkodott a mecsetben, akik éppen egy vasárnapi fesztiválra készültek, amelyre közel ezer embert várnak.

Szemtanúk szerint az ámokfutónál legalább 2 fegyver volt, egyenruhát és bukósisakot viselt. Hatósági források szerint nem volt tettestársa. Az elkövető feltehetően muszlimellenes és bosszúból nyitott tüzet.

Rendőrségi források szerint fegyvereket a mecsetben is találtak, ahol szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be az 51 ember életét követelő új-zélandi, Christchurch-beli eset óta.

A lövöldözést követően a hatóságok egy holttestre bukkantak Oslo külterületén egy lakóházban. Az esetet a mecsetbeli lövöldözéssel hozzák összefüggésbe. A hatóságok lezárták a környéket. További információkat nem közöltek.

 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!