2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Egy holttestet is találtak Oslo közelében

Halálos áldozata is van a szombat esti Oslo-i mecsetnél történt lövöldözésnek, miután a rendőrség a környéken egy holttestet is talált. Az elkövetőnek nem voltak társai és feltehetően muszlimokat akart gyilkolni.

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a szombati lövöldözés helyszínére, az al-Núr Iszlám Központba, ahol egy 20 év körüli norvég férfi ámokfutásba kezdett. Az eset a Baerum negyedben, Oszló külvárosában történt.

Miközben megpróbálták feltartóztatni a lövöldözőt a kialakult dulakodásban egy 75 éves muzulmán férfi is megsérült.

A támadás idején csak három ember tartózkodott a mecsetben, akik éppen egy vasárnapi fesztiválra készültek, amelyre közel ezer embert várnak.

Szemtanúk szerint az ámokfutónál legalább 2 fegyver volt, egyenruhát és bukósisakot viselt. Hatósági források szerint nem volt tettestársa. Az elkövető feltehetően muszlimellenes és bosszúból nyitott tüzet.

Rendőrségi források szerint fegyvereket a mecsetben is találtak, ahol szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be az 51 ember életét követelő új-zélandi, Christchurch-beli eset óta.

A lövöldözést követően a hatóságok egy holttestre bukkantak Oslo külterületén egy lakóházban. Az esetet a mecsetbeli lövöldözéssel hozzák összefüggésbe. A hatóságok lezárták a környéket. További információkat nem közöltek.

 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!