2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Egy háborúpárti konferencián, mint fő szervező tűnt fel Soros György legfőbb szervezete

Kaja Kallas észt miniszterelnök a napokban Oroszország vereségéről és az ország feldarabolásáról fantáziált egy tallini konferencián. Egy olyan rendezvényen, ahol nem kis meglepetésre a konferencia finanszírozói között felbukkan az Open Society Foundations is, Soros György legfőbb szervezete.

  • Egy háborúpárti konferencián, mint fő szervező tűnt fel Soros György legfőbb szervezete

A Soros-alapítványok ukrajnai kavarásai régóta közismertek. Arra azonban eddig nem volt direkt bizonyíték, hogy a háborús pszichózis fenntartásának is aktív résztvevői a Soros György által támogatott szervezetek. 

Kaja Kallas észt miniszterelnök (a képen) a napokban fölszólalt a Lennart Meri konferencián Tallinban.

A záró panelbeszélgetésen Kallas azt kérdezte az ERR.EE portál szerint, hogy mi akadályozza a szabad világot abban, hogy többet tegyen Ukrajna megsegítésére: "A félelem tart vissza minket attól, hogy támogassuk Ukrajnát. Az országoknak különböző félelmeik vannak, legyen az nukleáris félelem, az eszkalációtól való félelem, a migrációtól való félelem. Nem szabad a félelem csapdájába esnünk, mert Putyin ezt akarja. Azt akarja, hogy féljünk, és félelemből ne támogassuk Ukrajnát".

"Legyünk határozottak, és ne hagyjuk, hogy ellenfeleink diktálják a jövőnket" - mondta.

A konferencián folytatott megbeszéléseken Kallas azt is hangsúlyozta, hogy "nem csak addig kell támogatnunk Ukrajnát, ameddig szükséges, hanem amennyire szükséges."

"Ez azt jelenti, hogy segítenünk kell Ukrajnának visszaszorítani Oroszországot a határaira. Fenn kell tartanunk a szankciókat, amíg Ukrajna területi integritása helyre nem áll. Az agresszornak meg kell fizetnie az okozott károkért, és az elkövetőket, beleértve az orosz vezetést is, felelősségre kell vonni. A szürke zónák megszűnése az a béke, amelyre Európának szüksége van - ez azt jelenti, hogy Ukrajnának az EU és a NATO tagjává kell válnia" - mondta.

teljes cikk a Bennfentes honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Komment - Foci, művészet és politika + videó

Komment - Foci, művészet és politika + videó

Ma is négy vendéggel igyekeztünk a politikai témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mászáros Nóra.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásokat mért az orosz hadsereg

Válaszcsapásokat mért az orosz hadsereg

Nagy hatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csapássorozatot az orosz hadsereg olyan ukrajnai energetikai létesítményekre, amelyek a hadiipart szolgálják - jelentette be csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket - közölték csütörtökön hivatalos források.
Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra + videó

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra + videó

Klaus Iohannis román államfő visszavonta jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, Románia is támogatja, hogy Mark Rutte távozó holland miniszerelnök kerüljön a védelmi szövetség élére - közölte csütörtökön a román elnöki hivatal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!