2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Külföld

Egy felmérés szerint világszerte tavaly 13 keresztényt gyilkoltak meg naponta + videó

Továbbra is a kereszténység a világ egyik legüldözöttebb vallása. Ez derül ki az Open Doors nemzetközi szervezet egyik friss kutatásából. Világszerte 365 millió keresztényt üldöznek a hitük miatt. Észak-Korea után az afrikai országokban éri a legtöbb attrocitás a keresztényeket, elsősorban az iszlám térhódítása miatt.

  • Egy felmérés szerint világszerte tavaly 13 keresztényt gyilkoltak meg naponta + videó

Vallási szempontból szomorú rekord született a 2023-as évben – állítja az Open Doors friss felmérésében. A nemzetközi szervezet beszámolója szerint tavaly minden hetedik keresztény valamilyen módon diszkrimináció vagy üldöztetés áldozata lett nyíltan vállalt hite miatt.

A szervezet összesítése szerint világszerte mintegy 15 ezer keresztény templomot támadtak meg, több mint 4000 hívő került börtönbe hite miatt. Az Open Doors egy listát is vezet azokról az országokról, amelyek kifejezetten ellenségesek a kereszténységgel szemben, vagy egyenesen üldözik a hívőket. Az 50-es lajtrom élén továbbra is Észak-Korea áll, amelyet szorosan követnek a muszlim többségű afrikai államok. Az egyik olasz kormánypárt szenátora szerint mindez azonban hidegen hagyja az európai döntéshozókat sőt, az uniós intézményrendszer is egyre inkább keresztényellenes.

Egy a HírTV által megkérdezett tanzániai keresztény nő szerint a vegyes vallású országokban a keresztényeknek kell alkalmazkodniuk az arab kultúrához, máskülönben könnyen áldozatokká válhatnak.

Mi, keresztények a muszlim kultúrában nem vehetünk fel például miniszoknyát. Nálunk mindenki hosszú ruhában jár. A muzulmánok közé csak úgy mehetünk, ha hasonlóan öltözködünk, mint ők. Kendőt sem kellene hordanom, de úgy döntöttem, hogy inkább bekötöm a fejem

– mondta egy nő.

Az Európában és Olaszországban élő muszlimok azonban szabadon őrizhetik szokásaikat, amelyek sokszor ellenkeznek akár a befogadó ország törvényeivel is, és párhuzamos társadalmak alakulnak ki. Szabadon gyakorolhatják vallásukat is, nem csak mecsetekben, hanem az utcán is imádkozhatnak.

A keresztények mészárlásának központja Nigéria, ahol tavaly 3 hónap alatt 315 embert, többségében keresztényeket öltek meg a dzsihadisták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!