2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Egy felmérés szerint az amerikaiak többsége világháborúra készül

Az Unian arról ír, hogy az amerikaiak többsége szerint tíz éven belül kitör a harmadik világháború, valamint úgy vélik, Ukrajna Amerika szövetségesei közé tartozik.

  • Egy felmérés szerint az amerikaiak többsége világháborúra készül

Mindezt a YouGov nemzetközi platform által végzett szociológiai felmérés eredményeire alapozzák, írják. Érdekes ugyanakkor, hogy 

a legtöbben nem gondolják, hogy önként jelentkeznének katonai vagy akár nem harci szerepvállalásra,

ha az Egyesült Államok részt venne a világháborúban. (Még érdekesebb kérdés, hogy akkor vajon ki vívná meg a háborút helyettük, tesszük hozzá.)

A kérdésre tehát, hogy számítanak-e arra, hogy a következő 10 évben kitör egy világháború, az amerikaiak 61 százaléka válaszolt igennel, míg  22 százalék nagyon valószínűnek, 39 százalék pedig meglehetősen valószínűnek nevezte egy ilyen lehetőség bekövetkeztét. Csupán a válaszadók 22 százaléka nem hisz a háború közeli kitörésében.

72 százalék szerint Oroszország, 69 százalék szerint Kína is belép a háborúba az USA-val ellentétes oldalon, 

a megkérdezett amerikaiak túlnyomórészt mégis úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei képesek legyőzni bármely ellenséges szövetséget.

Forrás: Mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!