2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Egy évtizede nem tapasztaltak ilyen méretű pusztítást Kaliforniában

Hír TV

2018. július 31., kedd 12:18, frissítve: kedd 12:55

Kaliforniában nyolcra nőtt a tűzvészek halálos áldozatainak száma. Köztük négyen a hatósági figyelmeztetés ellenére sem akarták elhagyni az otthonukat. A hatóságok további 7 személyt eltűntként tartanak nyilván.

Helikopterről is oltják a lakóépületeket ostromló lángokat a kaliforniai Santa Claritában.

„A legfontosabb, hogy az embereket fel kell készíteni a kimenekítésre. Többen is vannak, akiket még nem evakuáltunk, de ma is többen visszatértek az otthonukba. Nem szabad, hogy megnyugodjanak. Nekik is fel kell készülniük, hogy bármikor indulhassanak. A tűz ugyanis irányt változtathat. Az épületeket lehet, hogy egy pillanat alatt evakuálni kell” – emelte ki Chris Harvey, a kaliforniai tűzoltóság szóvivője.

Akik már elhagyták a lakhelyüket, azok iskolai tornatermekben várják a híreket az otthonukról. Volt olyan, akit a mentőknek kellett kimenekíteniük a lángok által körbevett területről.

Összesen 38 ezer embert menekítettek ki Kalifornia északi-részéről, ahol halálos áldozatokat is követelt a vasárnap óta több mint egy tucat helyen tomboló erdőtűz.

A lángok eddig több mint 41 ezer hektár területet, és vagy ezer házat perzseltek fel. Az éjjel nappal dolgozó több mint tízezer tűzoltó munkáját az évek óta tartó rendkívüli szárazság és az erős szél nehezíti. Az amerikai hatóságok egy évtizede nem tapasztaltak ilyen méretű pusztítást Kaliforniában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!