2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

„Egy év háború” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM

„Egy év háború” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójára. A HírTV-n, a hirtv.hu-n, valamint a csatorna facebook-oldalain kiemelten foglalkoznak az orosz-ukrán háború eseményeivel, politikai-, gazdasági-, és társadalmi összefüggéseivel – közölték. A KarcFM-en és a KarcFM.hu-n szintén értékelő-elemző műsorok lesznek majd hallhatók.

  • „Egy év háború” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM

A HírTV-n péntek hajnaltól késő estig az immáron egy éve tartó orosz-ukrán háború és annak következményei lesznek a hír- és hírháttér műsorok – a Napindító, a Háború Ukrajnában, a Paláver, a Radar, a Napi Aktuális, és a Vezércikk fókuszában. 

Élőben kapcsolják Beregszászról Dunda Györgyöt, a csatorna tudósítóját és Batáról Lődár Jenő atyát, a Görög-katolikus Ifjúsági Szervezet elnökét, a helyi közösség lelki vezetőjét. 

A stúdióba várják Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, exkluzív interjút láthatnak Menczer Tamással, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkárával, és élőben kapcsolják New Yorkból Szijjártó Péter külügyminisztert. 

Nap közben mások mellett a csatorna jól ismert szakértői: Horváth József a nemzetbiztonsági kérdésekről, Nógrádi György a geopolitikáról, Stier Gábor a friss orosz hírekről számolnak majd be. 

Változik a műsorrend is:

a Napindító – Zavaros Eszterrel és Perjési Tamással – ezúttal délig tart majd, és a 13.00-kor kezdődő Háború Ukrajnában - Árendás Péterrel - is kétszeres hosszúságú lesz, 15.00 óráig tart majd. 

 „Mivel a tévések számára képek a legfontosabbak: ezért azonnal mutattuk a legmegrázóbb képsorokat, a tragikus emberi sorsokat – miközben mindvégig törekedtünk, hogy mértéktartóan és valós összefüggéseiben tájékoztassuk a nézőinket.

Pénteken visszaidézzük a nagyobb csatákat, mint az Azovsztal elfoglalása, az Északi Áramlat felrobbantását, vagy a Lengyelországba csapódó rakétát. Részletesen megvitatjuk a szankciók bevezetését, hatásait, az újabb szankciós csomagokat. Szó lesz a humanitárius katasztrófáról, a határon túli magyarok helyzetéről, és a menekülőkről is.” 

– emelte ki Velkovics Vilmos a HírTV főszerkesztője.   

20.30-tól mutatják be Papp Ágota menekültekről szóló riportfilmjét: ’Menekülés az életért’ címmel.

A KarcFM is külön háborús tematikával készül:   

„Az orosz-ukrán háború kirobbanásának pillanatától fogva, egy éve a KarcFM munkatársai megfeszített erővel, állandó breaking-news helyzetben dolgoznak. Marosi Antal kollégánk számtalan alkalommal vett részt humanitárius akciókban, ő fog beszámolni élményeiről.  Az elmúlt évben az Ukrajnával foglalkozó tartalmaink rendszerint a leghallgatottabbak és legnézettebbek között voltak, éppen ezért az évfordulón is méltóképpen dolgozzuk fel a témát. A legfontosabb történések mellett a jövőről is sok szó lesz majd” – mondta Pelyach Gergely, a KarcFM főszerkesztője. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!