2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Külföld

Egy család öt tagja életét vesztette egy pokolgépes merényletben Afganisztánban

Egy család öt tagja életét vesztette egy pokolgépes merényletben az afganisztáni Gazni tartományban - közölte egy tartományi szóvivő csütörtökön.

A család egy temetésre utazott, amikor járművük elhaladt az út mentén elhelyezett robbanószerkezet mellett. Az áldozatok között két nő és egy hatéves gyermek is van.

A térségben napok óta harcok dúlnak a kormányerők és a tálibok között. A felkelők gyakran helyeznek el pokolgépeket az utak mentén, hogy megszakítsák a katonai utánpótlási vonalakat.

Az ENSZ adatai szerint több mint ötszáz civil vesztette életét Afganisztánban az év első negyedében, köztük 152 gyermek. További 265 gyermek megsebesült. Az országban a tálibokon kívül az Iszlám Állam nevű terrorszervezet is aktív.

Az Egyesült Államok február 29-én Dohában megállapodást kötött a tálibokkal, amely az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderő kivonását helyezi kilátásba biztonsági garanciákért cserébe. Egyúttal a kormány és a felkelők közötti béketárgyalások megkezdésére szólít fel elő egy fogolycserét követően.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Francia-brit feszültség a migránsválság miatt

Franciaország nem hagyja magát zsarolni a britektől – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter Calais-ban. 2021. november 29.

Nagy-Britannia összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban. 2021. november 29.

Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke: Az omicron nem okoz súlyos covid-betegséget

Az omicron már több európai országban is megjelent. 2021. november 28.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!