2020. március 28.,
szombat, Gedeon, Johanna napja

Egy cetliből tudták meg, hogy nem hagyhatják el a hotelszobát

2020. február 26., szerda 12:41

Nem tudják mi lesz velük a Tenerifén karanténba helyezett magyarok. A nyaralók egy része azt mondta csak egy cetlit csúsztattak be az ajtajuk alatt, amiben közölték nem hagyhatják el a szállodát. A Bécsben kórházba került magyar nő pedig délután tudja meg hogy elkapta-e a koronavírust.
 
Ilyen levelet kaptak a szálloda lakói arról, hogy karantén alá helyezték az épületet.
 

Egymástól próbálnak információt szerezni a Tenerifén karantén alá helyezett szálloda lakói.

A nyaralók egy része arról számolt be, hogy a lezárásról egy levélből értesültek. Egy cetlit bújtattak át az ajtó alatt, amiben arról értesítették őket, hogy a hotelt lezárták és a szobában kell maradniuk.

A turisták arra panaszkodnak, hogy senki nem tudatja velük mi vár rájuk és meddig tart pontosan a lezárás. Az emberek elsősorban amiatt aggódnak, hogy a karanténban nagyobb eséllyel kapják majd el a vírust.

A hotel környékét rendőrök lepték el és minden bejáratot lelakatoltak.

A Kanári-Szigetek fővárosában azután helyezték vesztegzár alá az egész hotelt, miután egy olasz férfiról és feleségéről kiderült, hogy koronavírussal fertőződött meg. Azóta azonban már másik két olasz vendég szervezetében is kimutatták a betegséget. Egy helyi orvosi csapat teszteli a csaknem ezer turistát. A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint öt magyar is van a hotelben. A szálloda megkeresésünkre egyelőre nem reagált.

Egy magyar nő, Miháczi Beáta egy bécsi kórházban várja a vírusteszt eredményét, ami délutánra készülhet el.

Elmondása szerint belázasodott, ezért felhívta az ügyeleti telefonszámot. Miután felsorolta tüneteit, azonnal kórházba szállították.

Ausztriában jelenleg két fertőzöttről tudnak.

HírTV