2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:05

Külföld

Ausztrál jégtörő segíthet az Akagyemik Sokalszkijen

Száz mérföldre közelítette meg egy ausztrál jégtörő azt az orosz hajót, amely napok óta vesztegel az Antarktisznál.

A brit Guardian úgy tudja, hogy még vasárnap megérkezhet a segítség a jégmezőben rekedt Akagyemik Sokalszkij nevű hajóhoz. Szakemberek abban reménykednek, hogy a mentőegységnek sikerül majd áttörnie a négy-öt méter vastagságú jégpáncélt. Ha ez mégsem sikerül, akkor az orosz hajón tartózkodó mintegy hetven embert valószínűleg helikopterrel kell kimenekíteni. A napokban egy kínai jégtörő 12 kilométerre közelítette meg a hajót, de a jégpáncél miatt végül vissza kellett fordulnia.

Egy kínai helikopter közelít ahhoz az orosz hajóhoz, amely karácsony óta vesztegel a jég fogságában az Antarktisznál. „A kínaiak azért küldték a helikoptert, hogy megállapítsák, valójában mennyire kiterjedt a jégmező” – magyarázta Chris Turney egyetemi tanár. A légi mentőcsapat a madártávlatból gyakorlatilag már a menekülő útvonalakat térképezi fel az Akagyemik Sokalszkij számára. „Felderítik a terepet, hogy megtudják, melyik úton lehetne a legkönnyebben kiszabadulni a jégmezőből” – mondta az Ausztrál Tengerészeti Hatóság szóvivője.

A légi jármű arról a kínai jégtörőről szállt fel, amely pénteken már megpróbálta kiszabadítani az orosz hajót. A Hósárkány azonban végül olyan sűrű jég közé jutott, amelyen nem tudott áthaladni, ezért 12 kilométerrel a cél előtt visszafordult.

Most egy ausztrál jégtörő próbálkozik a mentéssel: az Aurora Australis közép-európai idő szerint vasárnap érheti el a hajót fogva tartó jégmező szélét. Szakemberek abban reménykednek, hogy sikerül majd áttörnie a négy-öt méter vastagságú jégpáncélt, és kiszabadítja az Akagyemik Sokalszkijt. Ha ez mégsem sikerül, akkor az orosz hajón tartózkodó mintegy hetven embert valószínűleg helikopterrel kell kimenekíteni. Az utasok és a kutatók jól vannak, egyelőre senki sincs veszélyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb dróntámadás érte Kijevet, azonnal üzent Volodimir Zelenszkij

Újabb dróntámadás érte Kijevet, azonnal üzent Volodimir Zelenszkij

Ukrajnának nagy hatótávolságú fegyverekre van szüksége, hogy megvédje városait és a frontvonalon harcoló csapatait az orosz lövedékektől és drónoktól - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, miután az éjszaka folyamán újabb átfogó dróntámadás érte Kijevet és több ukrán régiót.
Egyre kezelhetetlenebbek a migránsbűnözők Olaszországban + videó

Egyre kezelhetetlenebbek a migránsbűnözők Olaszországban + videó

Egyre nagyobb kihívást jelent a közrend biztosítása Olaszországban az illegális bevándorló miatt. Sajtóinformációk szerint különböző nemzetiségű migránscsoportok számolnak le egymással a nyílt utcán. A konfliktus kiváltó oka általában a kábítószer-kereskedelem.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!