2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

Egészségügyi kártyákat kapnak a migránsok

Egészségbiztosítási kártyát biztosít a balliberális berlini városvezetés az illegális bevándorlóknak. Ezek segítségével a menekültek akár ingyenes egészségügyi ellátáshoz is juthatnak az adófizetők pénzén. A Fidesz európai parlamenti képviselői az anonim migránskártyák megszüntetését kezdeményezik az Európai Bizottságnál.

  • Egészségügyi kártyákat kapnak a migránsok

Június 19-én tette közzé legfrissebb migrációval kapcsolatos jelentését az ENSZ. A globális menekültügyi egyezmény megkötését sürgető világszervezet ebben elismerte, hogy 2018-ban mintegy 70 millióra nőtt azok száma, akik fegyveres konfliktusok és üldöztetés miatt hagyták el hazájukat. Ez csaknem 2 és fél millióval több mint 2017-ben volt. Vagyis a bevándorlás nem állt meg, ahogy azt az Európai Unió vezetése állítja. A folyamatos migráció mellett további súlyos probléma, hogy a tagállamok egyre nehezebben tudják kitoloncolni az országból az illegális menekülteket.

Az embercsempészek mellett a civil szervezeteknek - köztük Soros György milliárdos NGO-inak - van komoly szerepük abban, hogy elősegítsék a bevándorlást. A német főváros élén egy kommunista, szocialista és zöld koalíció áll. A városvezetés minden lehetséges úton igyekszik támogatni a menedékkérőket. Berlin név nélküli egészségbiztosítási kártyát ad bevándorlóknak. Akik ezzel akár fogászati ellátást is igénybe vehetnek, sőt, egyes szolgáltatásokért sem kell fizetniük. A program költségét a berlini embereknek kell megfizetni.

Az Alapjogokért Központ elemzője, Párkányi Eszter szerint a név nélküli kártyák többletjogokat biztosítanak másokkal szemben a menekülteknek. Idén márciusig 240 ezer embert kellett volna kitoloncolni Németországból, 185 ezren azonban halasztást kaptak. Brüsszelben munkát kapnak a papírok nélkül Belgiumba érkezett bevándorlók. Így próbálják orvosolni a munkaerőhiányt.

A Fidesz európai parlamenti képviselői már jelezték, kezdeményezni fogják, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg az anonim migránskártyákat. Hidvéghi Balázs szerint ugyanis a Közösség az ENSZ-szel karöltve nemcsak a bevándorlást, hanem a terrorizmust és az embercsempészetet is finanszírozza.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói. A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszel nehezítené az európai tartózkodást a migránsok számára

Brüsszel nehezítené az európai tartózkodást a migránsok számára

Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága, a LIBE lerövidítené tartózkodási engedélyhez jutást az Európai Unióba érkező migránsok számára. A menekültkérelmek elbírálása idején pedig civil szervezetek ellenőrizhetnék a befogadóállomásokon a migránsokkal való bánásmódot. További részletek brüsszeli tudósítónktól, Zöldhegyi Katalinttól.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!