2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Egész éjjel túlélők után kutattak a leomlott hídnál

Még mindig keresik a túlélőket a keddi, észak-olaszországi tömegszerencsétlenség után. Tegnap több tucat jármű zuhant a 45 méteres mélységbe, amikor összeomlott Genova mellett egy híd. A balesetben 38-an haltak meg, de az áldozatok száma tovább emelkedhet. A környékről több mint 400 embert telepítettek ki, mivel attól tartanak, hogy a híd további részei is leomlanak. A 60-as években tervezett viadukt évek óta veszélyes volt.

  • Egész éjjel túlélők után kutattak a leomlott hídnál

Meglátogatta az olasz minszterelnök az A10-es autópálya felüljáróját, Genova külvárosánál. A 90 méteres magasságban húzódó híd kedden omlott össze. A szerencsétlenség pillanatában dugó volt a hídon, sorban álltak az autók és kamionok egymás után. Sok járművet a lezuhanó betontömbök nyomtak össze. A híd alatt ráadásul lakóházak is voltak, ezekben is több sérült volt. Több mint harmincan vesztették életüket.

 „Amiről én személyesen meggyőződtem eddig, az alapján a halottak száma nőni fog. Ez egy hihetetlen tragédia, és különösképpen azért, mert nem volt robbanás vagy baleset. A szerkezeti hiba hipotézisén dolgozunk” – fogalmazott Giuseppe Conte.

A híd fenntartója szerint a tragédia teljesen váratlanul következett be, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes, ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát. Az 1963-ban épített, de a forgalomnak csak 1967-ben átadott Morandi-hídat ugyanakkor a szakemberek szerint már évekkel ezelőtt el kellett volna bontani, ugyanis az átadás pillanatától kezdve süllyedt.

„Abban az időben még építészeti szempontból is lenyűgöző munka volt. Világos, hogy az ilyen építmények, sok olasz építményhez hasonlóan régiek, és ezért az idő próbájának vannak kitéve. A hidat fel kellett volna újítani, de most az ügyészséggel közösen vizsgálatot kell folytassunk, hogy biztosak legyünk benne, mi okozta az összeomlást és, hogy megelőzzük a hasonló tragédiákat” – jelentette ki a kormányfő.

Az autópálya szakasz stratégiai jelentőségű volt az észak-olasz régió, valamint az olasz és a francia riviéra közötti összeköttetésben. A híd évek óta túlterhelt volt, naponta 25 ezer kamion haladt át rajta.  Az elmúlt 5 évben 5 híd omlott le Olaszországban.

Áder együttérzését fejezte ki

Részvét-táviratot küldött Áder János Sergio Mattarella olasz államfőnek a Genovánál történt katasztrófa miatt. A magyar köztársasági elnök együttérzését fejezte ki olasz kollégájának és az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.       

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Brüsszelben az Örömóda helyett a Bunkócskát kellene énekelni + videó

Brüsszelben az Örömóda helyett a Bunkócskát kellene énekelni + videó

Abszurdisztánnak nevezte Bugnyár Zoltán, a HírTV tudósítója a Napi aktuálisban azt, hogy blokád alá vette a belga rendőrség a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciának helyt adó brüsszeli épületet. Kollégánk szerint, ha nem a saját szemével látja, akkor el sem hitte volna, hogy ilyen Nyugaton megtörténhet

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!