2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Ecuadorban több száz feltételezett bandatagot vettek őrizetbe a biztonsági erők

Ecuadorban a biztonsági erők 329 gyanúsítottat vettek őrizetbe szerdán a bűnbandák elleni harcban.

  • Ecuadorban több száz feltételezett bandatagot vettek őrizetbe a biztonsági erők

Az országszerte végrehajtott műveletek során lőfegyvereket, lőszereket, robbanóanyagokat, gyújtószerkezeteket, hajókat és járműveket is lefoglaltak - közölte helyi idő szerint szerdán a dél-amerikai állam vezérkari főnöke, Jaime Vela.

Emellett a katonák és a rendőrök 41 túszt szabadítottak ki a bandák kezéből. Öt feltételezett bandatagot megöltek a biztonsági erők.

Előző nap Daniel Noboa elnök rendeletet adott ki, amelyben 22 bűnözői csoportot terrorszervezetnek és nem állami harcoló félnek nyilvánított, amelyeket fel kell számolni.

"Ezek a csoportok mostantól mind katonai célpontok" - mondta Vela. A rendelet a továbbiakban úgy fogalmazott, hogy Ecuador belső fegyveres konfliktusba keveredett a szervezett bűnözés elleni harcban.

Példátlan akcióban fegyveresek kedden élő adás közben törtek be a TC Televisión állami tévé épületébe Guayaquil kikötővárosban, és túszul ejtettek több újságírót és alkalmazottat. Az adásban lövések és sikolyok hallatszottak.

Az ecuadori biztonsági helyzet az utóbbi időben drámaian megromlott. A százezer lakosra jutó mintegy 46,5 gyilkossági arány tavaly a legmagasabb volt az egykor békés andoki ország történetében, és az egyik legmagasabb Latin-Amerikában.

A kábítószer-kereskedelmi útvonalak ellenőrzéséért több, nagyhatalmú mexikói kartellekkel kapcsolatban álló banda küzd. Ecuador fontos tranzitországa a Dél-Amerikából származó kokainnak, amelyet az Egyesült Államokba és Európába csempésznek.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!