2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Csinibaba 20:05

Külföld

Dzsihadisták több civilt megöltek Maliban

Legalább 13 civilt öltek meg dzsihadisták Mali középső részén, Mopti körzetében - közölték helyi hivatalos források pénteken.

  • Dzsihadisták több civilt megöltek Maliban

A tájékoztatás szerint a fegyveresek csütörtökön több házat és gabonatárolót is felégettek a zömében dogon etnikumú Kani-Bonzon településen, három embert pedig elhurcoltak.

A körzet egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselője a sajtóval azt közölte, a halottak száma elérheti a húszat is, a kivizsgáláshoz a kormány és az ENSZ mali katonai missziója (MINUSMA) segítéség kérték.

Malit az országban 2012-ben kitört felkelés óta politikai, gazdasági és humanitárius válság sújtja, amely elősegítette a dzsihadisták térnyerését. Az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezet szövetségesei rendszeresen támadnak meg civileket, katonákat és az ENSZ békefenntartó erőit is.

A héten út mentén elhelyezett pokolgép végzett az ENSZ három, szenegáli békefenntartójával az ország déli részén.

Az országban mindemellett többször összecsapásokra kerül sor a nomád pásztor fulanik és a vadász életmódot folytató dogon törzsek között is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó – Hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi? + videó

Ottó – Hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi? + videó

Az Ottó közéleti riportműsor mai témája, a háború, azon belül pedig, hogy hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi. Erről Horváth Józsefet, az Alapjogokáért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük. Második riportunkban a hajléktalan kérdést vesszük górcső alá, és ellátogatunk a Rákóczi térre is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!