2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Külföld

Dróntámadással fenyeget a Bajnokok Ligája mérkőzések alatt az Iszlám Állam terrorszervezet + videó

Az Iszlám állam terrorszervezet a közösségi médiában merénylettel fenyegetőzött az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mérkőzéseire. Emiatt mindhárom meccset rendező városban megerősített biztonsági intézkedéseket vezettek be.

  • Dróntámadással fenyeget a Bajnokok Ligája mérkőzések alatt az Iszlám Állam terrorszervezet + videó

Nyugodtan melegítenek a legjobb európai csaptok kulcsjátékosai. Miközben a stadion falain kívül rendőrök csapatai razziáznak. 

Ugyanis az Iszlám állam terrorszervezet hétfőn drón támadásokkal fenyegette meg az UEFA-át a közösségi médián keresztül. A közzétett poszthoz egy fényképet is feltöltöttek, ami egy AK-47-est kezében tartó terroristát ábrázol, amint London, Párizs és Madrid négy futballstadionja előtt áll. A fotóhoz egy üzenetet is mellékeltek, ami azt írja, idézem: ,öld meg mindet".

Emiatt Franciaország, Anglia és Spanyolország is megerősítette a biztonsági intézkedéseket a kedden kezdődő Bajnokok Ligája-negyeddöntő két napos mérkőzés sorozatának helyszínei.

"Rendkívüli biztonsági bevetést hajtunk végre a hírszerző szolgálat és az állami biztonsági erők által megállapított riasztási fokozatnak megfelelően. Ez a már bejelentett bevetés megerősítését vonja maga után. Ami azt is jelenti, hogy bevonásra kerülnek a madridi városháza sürgősségi és rendőrségi szolgálatai is"- jelentette ki Francisco Martin Aguirre, a madridi kormányi küldöttség elnöke.

A felkészültségnek köszönhetően a keddi londoni Arsenal-Bayer München és madridi Real Madrid-Manchester City mérkőzés zavargások nélkül zárult. Azonban a szerdai két mérkőzés kezdő sípszója is fokozott felügyelet mellet fog elhangozni, de ez több szurkolót egyáltalán nem zavar. A fenyegetettség ellenére sem engednek a kedvenc csapatuk tétmérkőzésén való támogatásából.

"Szurkolni fogok a csapatomnak mert ez egy fontos meccs. És igen, a fenyegetés miatt óvatosak leszünk, de természetesen kimegyünk a stadionba " -mondta egy Paris Saint-Germain szurkoló a FC Barcelona csapatával való mérkőzés előtt.

A világ legnézettebb labdarúgó-mérkőzések elleni fenyegetések az Iszlám Állam újjáéledését jelezhetik. Akik korábban magukra vállalták a márciusban történt Moszkva melletti koncerttámadást is, amiben mintegy 143 ember halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!